StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Beerschot en SK Beveren op achtervolgen aangewezen ten opzichte van Lommel en Deinze.
Het is nog veel te vroeg voor paniekvoetbal, maar op een dikke maand voor het begin van de competitie, kunnen al een aantal voorzichtige conclusies worden getrokken die wel eens een belangrijke impact kunnen hebben op het verloop van de Challenger Pro League.

"Voorlopig" zijn SK Beveren en Beerschot (toch de nummers 2 en 3 van vorig seizoen) behoorlijk onthoofd. Beide clubs lieten noodgedwongen een aantal sterkhouders vertrekken, maar slaagden er nog niet in vervangers van vergelijkbaar niveau binnen te halen.

Bij Beerschot lag dat enigszins in de lijn van de verwachtingen omdat het zich voorlopig in woelige financiële wateren bevindt en noodgedwongen de tering naar de nering moet zetten. Bij SK Beveren liggen de zaken anders. De club beloofde alles in het werk te stellen om de groep zoveel als mogelijk samen te houden en op tijd klaar te zijn met het huiswerk zodat coach De Decker met een slagvaardige spelersgroep op stage kon vertrekken. Het tegendeel is tot nu toe waar. Ik vergeet er waarschijnlijk enkele, maar Vukotic, Van Damme, Edmundsson, Hoggas, Ribeiro Costa, Barry, Maderner, Jerome Ngom, Nsimba en mogelijk Mbokani en Bateau verlaten de club en dat is bijna een volledig elftal. Gisteren kwam daar nog Tom Reyners bij die een Kielse Rat wordt, maar vanwege weinig spelgelegenheid, kunnen we zijn vertrek geen groot verlies noemen. Het trio Mathis Servais, Maxim Deman en Tiago Cukur vallen magertjes uit tegenover de geciteerde vertrekkers, of moeten we stellen dat sportief manager Tom Van Den Abeele een lichtgewicht is ten opzichte van zijn voorganger Jordi Condom. Bij laatstgenoemde was ook niet elke transfer een schot in de roos, maar kwalitatief tapte hij toch uit een ander vaatje dan zijn huidige collega. Het grote verschil met Beerschot is echter dat de bodem van de clubkas van SKB bedolven ligt onder de bankbiljetten met mooie cijfers, terwijl bij Beerschot de inkomsten van Vandenbergh en Baeten wellicht worden gebruikt om putten te vullen in de hoop dat er daarna nog iets overblijft om sportief te investeren.

Het ziet er dus naar uit dat SK Beveren veel moeite zal hebben om zijn status van vorig seizoen te benaderen, maar er zijn wel wat ploegen die zich hebben gemeld om onze en de positie van Beerschot in te nemen. Lommel en Deinze bv. staan daarvoor te trappelen en in de wetenschap dat Zulte-Waregem op eenzame hoogte staat qua concurrentie, telt vanaf nu elke dag om de schade proberen te beperken.

* Omdat de waarheid zijn recht heeft.
Kleine bijsturing over de rede waarom de oefenmatch van deze namiddag tegen KV Mechelen, niet met publiek wordt gespeeld. Ik liet mij vertellen door insiders dat de staat van het veld daarmee alles te maken had, maar dat is niet de volledige waarheid. Stadsbestuur en politie gaven geen toestemming, mede omdat het protocol dat nu eenmaal bij een dergelijke wedstrijd hoort, niet op tijd werd ingediend. En inderdaad, grasmatexpert Ronny Vertenten passeerde vrijdag even langs de Meesterstraat en zijn rapport was duidelijk : deze grasmat is bespeelbaar.
Excuses aan de mensen die instaan voor het onderhoud van het betreffende terrein.

PVW.