StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dylan Dassy komt over van KV Mechelen.
SK Beveren en KV Mechelen zijn blijkbaar weer goeie vriendjes, want zaterdag namen beide ploegen het tegen mekaar op in een vriendschappelijke wedstrijd en diezelfde dag maakten de Wase club bekend dat jeugdspeler Dylan Dassy van KV (20) een contract voor 3 seizoenen ondertekende op de Freethiel. We hebben niks tegen Dylan Dassy persoonlijk, maar iemand moet toch eens tegen sportief manager Tom Van den Abeele gaan vertellen dat hij niet meer voor Virton werkt, maar voor SK Beveren, de club waarvan CEO Gobin na afloop van de laatste competitiewedstrijd tegen Club Nxt nog verklaarde dat ze alles in het werk zouden stellen om de ploeg in grote lijnen samen te houden en waar nodig te versterken. Dat streven is nu reeds onmogelijk geworden, want nagenoeg alle spelers die het in zich hebben om het verschil te maken, zijn vertrokken en de nieuwkomers zijn spelers die wellicht mogelijkheden hebben, maar nog niks bewezen. Een spits die met moeite Club Nxt haalde (heeft ondertussen wel laten zien dat hij uit de voeten kan met een bal), een doelman die nauwelijks ervaring heeft in een eerste ploeg, een aanvaller van Dender die een vierde scoorde ten opzichte van Barry en een linkse verdediger die geen minuut in het eerste bij KV stond en bij het bescheiden Helmond Sport in de Nederlandse tweede klasse amper mocht spelen. Enkel Kyeremateng kon het voorbije seizoen een mooie statistiek voorleggen (16 goals), maar die hebben ze waarschijnlijk wat goedkoper gekregen omdat hij sukkelt met zijn tenen en nog geen minuut speelde voor SK Beveren. Het klinkt allemaal wat oneerbiedig en dat is niet eens de bedoeling, maar wel pure realiteit waar een supporter niet vrolijk van wordt. Men is duidelijk bezig om in kwantiteit te investeren en niet in kwaliteit. Hoog tijd om het geweer van schouder te veranderen en liefst nog voor het vertrek op oefenkamp.

Een echte Mechelaar die via de RSCA Futures op de Freethiel belandde om na een half jaar 3 seizoenen te gaan voetballen voor het Italiaanse Benevento, keert terug naar België en gaat in zijn geboortestad voetballen. Daam Foulon, want daar hebben we het over, heeft een verbintenis getekend bij KV Mechelen en dat noemen ze een geslaagde transfer. Overigens, ons lid Luc Rombout voorspelde al een maand geleden dat, toen hij las dat Lucas Bijker zijn contract niet zou verlengen, Daam Foulon wel eens zijn plaats zou kunnen innemen en zo geschiedde. Een voorspeller met smaak die Luc! Toch maar eens bij SK Beveren gaan aankloppen of er geen jobke meer vrij is!

En wat de oefenwedstrijd tegen mechelen betreft van gisteren, die werd met 0-3 verloren. Lees hierna het voleldig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

PVW.

KV MECHELEN MAATJE TE STERK VOOR GEEL-BLAUW IN OEFENDUEL

SKB nam het vanmiddag in een vriendschappelijk oefenduel op tegen KV Mechelen. De Mechelaars die al twee weken eerder dan onze Leeuwen aan de voorbereiding op het seizoen '23-'24 begonnen, liepen al vroeg in de partij uit tot 0-2 via Schoofs en Lauberbach. Na rust ging SKB op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het waren de bezoekers die nog wisten te scoren. Eindstand: 0-3.

KV Mechelen startte vanmiddag verschroeiend aan de partij. Nadat Reus in de beginfase een deviatie aan de eerste paal wist weg te ranselen, was het niet veel later toch raak. Een afgeblokte voorzet belandde bij Schoofs. De middenvelder plaatste de bal vanop zo'n 20 meter laag in de hoek.
Op het kwartier verdubbelden de Mechelaars hun voorsprong. Lauberbach wist aan de tweede paal de 0-2 binnen te koppen.
Na de drankpauze stak geel-blauw een eerste keer de neus aan het venster.
Thoelen kende geen probleem met het afstandsschot van Hrncar. Aan de overzijde moest Reus uitpakken met een prima redding. De Nederlandse goalie duwde een inzet van Storm met de vingertoppen in hoekschop.
SKB kwam beter in de partij en ging in het slot van de eerste helft meermaals op zoek naar de aansluitingstreffer. Een schot van Ismaheel vloog nipt over de linkerbovenhoek, een poging van Verstraete eindigde tegen de paal. Ook de rebound van Servais geraakte niet voorbij Thoelen. Ruststand: 0-2.

Bij de rust kwamen Fall, Rietdijk, Ertürk en nieuwkomer Dassy in de ploeg. Geel-blauw schoot in de tweede helft beter uit de startblokken. Onze Leeuwen gingen op zoek naar kansen en doelpunten, maar het was Mechelen dat de voorsprong wist te vergroten. Opnieuw was het Lauberbach die kon scoren, 0-3.
Op het uur bracht T1 Wim De Decker met Belhadj, Trari, Talal, Anicet, El Majdoub, Soumahoro en doelman Deman nogmaals zeven frisse krachten tussen de lijnen. Die laatste moest meteen zijn kunnen tonen, hij zweefde een uithaal spectaculair uit de winkelhaak. SKB reageerde met een schot van Soumahoro, Thoelen liet zich niet verrassen.
In het slot van de partij probeerde El Majdoub het na een aflegger van Trari nog een laatste keer, opnieuw kende Thoelen geen probleem met deze poging.
Eindstand: 0-3.

Opstelling SKB 1ste helft:
Reus, Luiz, Servais, Çukur, Ismaheel, Wuytens, Hrncar, Corryn, Filipovic, Verstraete, Coopman br>
Opstelling SKB 2de helft:
Reus (60' Deman), Luiz (60' Talal), Servais (60' Anicet), Ismaheel (60' Soumahoro), Hrncar (60' Trari), Filipovic (60' Belhadj), Coopman (60' El Majdoub), Malick, Dassy, Rietdijk, Ertürk

MAARTEN VAN MIEGHEM