* SK Beveren zag zwarte sneeuw in Leuven.
Ondanks de aangename temperaturen gisteren woensdag in de namiddag, zagen Wim De Decker en zijn manschappen, vooral in de tweede helft van de oefenmatch tegen OHL, zwarte sneeuw. Halverwege hingen de bordjes met een 1-1 tussenstand nog keurig in evenwicht, maar na rust werd het verschil uitgedrukt met nog 4 goals van de thuisploeg. Op basis van het wedstrijdverslag kunnen we een goeie eerste helft afleiden van nieuwkomer Deman in doel bij Beveren (Reus speelde in de tweede helft) en er was "eindelijk" het debuut van onze Duitse spits Gabriel Kyeremateng. Die wist zelfs te scoren, maar zijn doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. Leuk dat Mathis Servais, net zoals in Kortrijk, de netten liet trillen. Niet te veel gewicht op zijn jonge schouders leggen, maar die gast heeft potentieel. Achterin was het bij momenten om te wenen, maar dat is logisch, want Wuytens die overigens een hele match speelde in Leuven, kwam vorig seizoen pas goed tot zijn recht in het gezelschap van het sterk centraal duo Vukotic-Bateau. De driemansverdediging Wuytens-Fall-Dassy die woensdag werd uitgeprobeerd, lijkt mij geen lang leven beschoren. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB GAAT NA RUST DOOR DE KNIEËN TEGEN OHL

SK Beveren oefende deze namiddag tegen eersteklasser OH Leuven. Geel-blauw ging met zware 5-1 cijfers onderuit. SKB hield in de eerste helft goed stand en kwam op voorsprong via Mathis Servais. Na heel wat wissels aan de rust kon Leuven het laken naar zich toe trekken.

SK Beveren eiste de bal op in de beginfase van de wedstrijd. Doelgevaar was er aanvankelijk niet, beide defensies stonden pal. In minuut 13 dreigde OHL voor het eerst in de partij. Het Leuvense gevaar kwam over de linkerflank, na een goede backpass kon De Norre afdrukken. Maxim Deman toverde echter een knappe reflex uit de handschoenen en duwde de bal nog tegen de paal.
Aan de overkant vond Mathis Servais op hoekschop het hoofd van Malick Fall Ndour. Gabriel Kyeremateng deed de netten trillen, maar stond buitenspel. In de 35ste minuut kreeg OHL de kans om vanop de stip de score te openen. Deman koos de goede hoek en zag de bal opnieuw tegen de paal stranden. De brilscore bleef echter niet lang op het bord.
SKB kon uitbreken via Alexander Corryn op de linkerflank. Zijn gemeten voorzet werd door Mathis Servais verlengd in doel: 0-1, zeker niet onverdiend. Vlak voor rust werd het echter nog 1-1. Een misverstand op inworp werd genadeloos afgestraft.

Na de koffie kwam geel-blauw met heel wat nieuwe spelers tussen de lijnen. Zij werden meteen opgeschrikt door een tweede penalty voor OHL. Een dubieuze handsbal van Dylan Dassy was voor de scheidsrechter genoeg om voor een tweede keer naar de stip te wijzen. Holzhauser twijfelde niet en maakte er 2-1 van.
Amper vijf minuten later werd het 3-1 na een gemeten hoekschop van diezelfde Holzhauser. SKB kreunde en kraakte. OHL scoorde nog tweemaal en kon nog uitlopen tot zware 5-1 cijfers.