StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Plannen bekend.
Interessant artikel donderdag in het Nieuwsblad met de bedoeling om de supporters van SK Beveren op hun gemak te stellen. Eindelijk, want ondanks de vaststelling dat er tot nu toe enkel tweede keuzes werden aangetrokken, hebben de meeste supporters er nooit aan getwijfeld dat er nog een aantal potentiële sterkhouders zouden komen, maar er was vooral een toenemende ongerustheid bij de fans over de timing waarop deze nieuwkomers zich zouden melden. Gehoopt werd dat er lessen zouden worden getrokken uit het recente verleden aangezien de typeploeg van Wim De Decker het voorbije seizoen pas gestalte kreeg op een moment dat er al een flink aantal kostbare punten te grabbelen waren gegooid. Achteraf bekeken is SK Beveren die mislukte start (2 op 9) nooit echt te boven gekomen, want een mindere start impliceert dat er geen ruimte meer is voor bijkomende misstapjes en die zijn er helaas nog geweest. Hoe opbeurend de intentie van het bewuste artikel ook was en wie er ook nog komt of blijft, naar de competitiestart op 13 augustus (uitwedstrijd tegen Jong Genk in Geel, zal door de supporters aanvankelijk met argusogen in plaats van met vertrouwen worden uitgekeken.
Concreet, wat zijn we sinds donderdag wijzer geworden? De komst van Cheldon Bateau is nog slechts een kwestie van administratieve afhandeling. Hij vertrekt volgende week zeker mee op oefenkamp naar Nederland. Ook de komst van de 18-jarige Marokkaanse jeugdinternational Ahmed Katir zit in een afrondende fase. Op deze verdediger wordt in principe nog niet echt gerekend als basisspeler, maar de kwaliteiten om dat te worden zijn er wel. Ook de piste Dieumerci Mbokani werd nog niet verlaten. Voor het vertrek naar het oefenkamp zou ook nog een aanvaller bij de groep aansluiten. Daar valt de naam van een 18-jarige Franse jeugdinternational met Afrikaanse roots en een verleden bij het Zwitserse Lausanne. Afgelopen seizoen speelde hij in een lagere Franse afdeling waar hij 13 keer scoorde. Het is duidelijk dat men hoopt op een tweede Thierno Barry, maar of dat op bestelling kan, ik heb er zo mijn twijfels over. Er wordt ook werk gemaakt van een middenvelder en als de geruchten kloppen zou dat een oude bekende (32 jaar) worden, nl. niemand minder dan Ryota Morioka.
Het is alleszins de intentie om, naast de Marokkaanse verdediger, zowel een middenvelder als een aanvaller toe te voegen aan de huidige spelerskern. Qua aantal manschappen zitten we dan vermoedelijk wel goed, maar het zal mij nog een tijdje benieuwen of die 70 procent van onze doelpuntenmakers vorig seizoen (Barry, Mbokani, Ribeiro Costa en Hoggas), even productieve opvolgers zullen krijgen.

PVW.