StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Oefenkamp achter de rug en nu?
De oefenstage in Nederland is voorbij en de rechte lijn naar de competitiestart is ingezet. Op zondag 13 augustus mag SK Beveren een poging doen om zijn eerste punten te laten optekenen. In Geel is Jong Genk dan de tegenstander en dat wordt sowieso een bijzondere wedstrijd voor Jay-Dee Geusens die vorige week zijn Genkse heimat ruilde voor de Freethiel. De afgelopen oefenstage evolueren is lastig. De 2 geplande oefenmatchen leverden een nederlaag en een overwinning op, maar de rode draad was toch telkens dat het voetballend niet best was. Achterin worden meestal vroeg in de partij doelpunten geslikt en is het wachten op de eerste minuten van Cheldon Bateau in deze voorbereiding.
Wanneer en tegen wie Cheldon die minuten zal maken, daarover bestaat op dit moment de grootste verwarring. De geplande oefenmatch zaterdag in Nieuwkerken tegen een slectie van Union die uit de is gevallen voor de Brusselse derby tegen Anderlecht, gaat net zoals de oefenpot tegen KV Mechelen een paar weken geleden, niet door op het terrein van Nieuwkerken. Mogelijks wordt de wedstrijd op vrijdag 28 juli gespeeld (dag van de Brusselse derby) in Nijlen, maar dat is onder voorbehoud. De kans bestaat dat er op zaterdag 29 juli op het G-terrein van de Freethiel wordt gevoetbald tegen een selectie van Charleroi, maar meer nieuws daarover eerstdaags.

De opvallendste vaststelling tot nu toe en dat is geen verrassing, is het gebrek aan slagkracht voorin en iemand met ideeën er achter. Er kwamen al een handvol spitsen, maar het type dat aan een halve kans voldoende heeft, lijkt daar op het eerste zicht niet tuussen te zitten. Coach Wim De Decker verwoordde het prima op TV Oost door te verklaren dat het geraamte er staat en zullen wij er vervolgens aan toevoegen dat de afwerking (en dat kan op meerdere vlakken zijn) nog moet gebeuren. Het verleden heeft geleerd dat soms nog heel goeie zaken gedaan worden met de competitiestart in zicht of zelfs al begonnen, maar dan loopt men uiteraard het risico al enkele gevoelige tikken te hebben opgelopen. Investeren in de toekomst is mooi, maar dat ook doen in het heden is minstens even belangrijk. We zijn er dus van overtuigd (en intern is daar eensgezindheid over) dat het huiswerk van CEO Antoine Gobin en sportief directeur Tom Van den Abeele nog niet klaar is, maar hopelijk gebeurt dat snel.

PVW