StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Welkom thuis.
Wat een fijn smsje maandagavond laat van Geert De Vreese. "vandaag is bekend geworden dat Robby Buyens sportief manager wordt bij KSK Beveren", zoiets ongeveer luidde de inhoud.
De kwaliteiten als sportief manager van Robby Buyens ken ik niet, maar het voetbalbeest in hem kennende moeten die ruimschoots volstaan om KSKB mooie diensten te bewijzen.
Door deze aanstelling wordt Robby de opvolger van Patrick Geertsen bij KSK Beveren.
We mogen Buyens gerust een kind van de Freethiel noemen, want daar stond zijn voetbalwieg en hij doorliep er ook alle jeugdreeksen. Voor een gemiddeld getalenteerde voetballer heeft Robby echt wel het onderste uit de kan gehaald en kwam hij tot 117 wedstrijden en 10 doelpunten als Beverse Leeeuw. Een kind van het huis dat zowat alles meemaakte op de Freethiel als speler. Een viertal Europese matchen, een degradatie naar tweede, maar ook een kampioenstitel in de tweede klasse. Wat snakken we deze tijden naar een eigen jeugdspeler die de status van Robby zou evenaren, want bovenal was Buyens een voetballer die in alle omstandigheden aanspreekbaar bleef door de supporters en dat kunnen we van de huidige opeenvolgende generaties moeilijk zeggen.
Onrechtstreeks ligt Robby mee aan de basis aan mijn passie voor de Freethiel, want ik was zelf nog een tiener toen Robby en zijn ouders na een thuiswedstrijd van Beveren nog even kwamen nakaarten in het toenmalige Café De Klik in Temse en dat lag "toevallig" ook op het pad van mijn broer Luc en ondergetekende. Waren dat nog eens tijden en leuke babbels en nooit gedacht dat die vijf jaar jongere Robby het tot de eerste ploeg zou schoppen (ik word er in september 64).
Dat Buyens er altijd van gedroomd heeft om bij die andere club op de Freethiel zonder "k" ook een functie te bekleden, daar ben ik van overtuigd en zeg nooit, nooit!
Veel succes makker!

PVW