StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Podcast "Sjotcast."
Woensdag na het beluisteren van de podcast "sjotcast" van Het Nieuwsblad citeerde ik al een aantal namen van spelers die op mijn verlanglijstje zouden staan indien ik iets te zeggen had, maar dat is niet het geval en laat het duidelijk zijn, de namen van Stef Peeters, Challouk en Gano staan op een persoonlijk verlanglijstje en circuleren bij mijn weten niet in de Beverse bestuurskamer. Maar hoe zagen de 2 journalisten het kampioenschap in de CPL evolueren.

Wel, het gaat uiteraard om een prognose gebaseerd op de in- en uitgaande transfers omstreeks 19 juli. De verwachting is (en dat geldt uiteraard niet enkel voor SK Beveren) dat de beste zaken worden gedaan zodra de Jupiler Pro League op gang is getrapt (dat gebeurt vanaf morgen vrijdag) en spelers door hebben dat ze niet of niet meer bij de juiste club zitten en op weinig selecties moeten rekenen.

Zulte-Waregem wordt in deze podcast met voorsprong geciteerd als groot favoriet voor de titel. Het kon zijn spelerskern en vooral de smaakmakers Vossen en Vormer, langer aan zich binden. Veder werden er weinig woorden aan vuil gemaakt wat er op neerkomt dat, wanneer Essevee geen kampioen wordt, het de schuld daarvoor bij zichzelf zoeken.

Tot mijn verbazing viel meteen daarna de naam van SK Beveren. Er is gemor bij de supporters omdat men beseft dat 2 rechtstreekse stijgers en misschien nog een derde, een uitgelezen kans is voor SK Beveren om de gemiste promotie van vorig seizoen alsnog recht te zetten. Het lijstje vertrekkers is indrukwekkend waaronder een vijftal basisspelers goed voor 45 goals. Bij de eventueel 3 mogelijke stijgers zou in principe SKB niet mogen ontbreken, maar dan mag er zeker nog wat bijkomen en dat is niet enkel de mening van betrokken journalisten, ook onze coach en de meeste supporters denken er zo over. Tevens werd opgemerkt dat er met Kyeremateng werderom een link is naar de Zwitserse competitie met als persoonlijke bedenking dat de recente ervaringen met coach Marc Schneider, sportief directeur Roger Stilz en Leandro Bertone GEEN succesverhaal waren.

Verder onthouden van deze podcast : als er niet snel een overnemer komt, zal Beerschot GEEN rol van betekenis spelen voor de plaatsen die recht geven op rechtstreekse promotie (de plaatsen 1 en 2). Veel sympathie was er voor het sterk Belgisch getinte Lierse Kempenzonen, maar meedoen voor de prijzen lijkt met het beschikbare budget geen optie.

Van de 4 beloftenploegen krijgt Club Nxt de hoogste notering en wordt niet uitgesloten dat het zich wederom kan plaatsen bij de top6.

Morgen vrijdag doe ik een poging om een inschatting te maken van het verloop in 1B komend seizoen voor wat betreft de plaatsen die recht geven op promotie.

PVW