StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eigen voorspelling CPL op basis van de gegevens tot op de dag van vandaag.
We hebben jullie de voorbije 2 dagen een bescheiden inkijk gegeven bij de podcast van Het Nieuwsblad genaamd "Sjotcast". In de wetenschap dat zulke voorspellingen zowel richtinggevend als waardeloos "kunnen" zijn, waag ik mij toch aan een voorzichtige prognose voor het komende seizoen in 1B. Die voorzichtigheid verdwijnt al snel als het gaat over het naar voor schuiven van een uitgesproken favoriet voor de titel. Zelf draaien ze er in Waregem geen doekjes om en waarom zouden wij het dan wel doen. De knaldrang bij Essevee spat er van af en ze hebben voldoende kwaliteit om zoveel vertrouwen te mogen ambiëren. Enkel een misplaatste nonchalance zou roet in het eten kunnen gooien, maar kwaliteit komt, soms is er een beetje geduld nodig, altijd boven drijven.

Het wordt wel drummen, weliswaar op een respectabele afstand achter Zulte-Waregem, voor die tweede en eventueel derde plaats op promotie. Mijn gevoel zegt dat Lommel en in iets mindere mate Deinze, tot op heden een inhaalbeweging hebben gemaakt en qua potentieel in de nek van SK Beveren hijgen. Deze 2 clubs slaagden er in hun spelerskern grotendeels samen te houden zodat bestaande automatismen snel hernomen kunnen worden en konden nog enkele versterkingen toevoegen. Precies daar schuilt het "grote" verschil met SK Beveren dat in de persoon van Vukotic een ervaren sterkhouder in de defensie zag vertrekken en met Barry, Mbokani en Ribeiro Costa een trio liet gaan dat van alle markten thuis was : een neus voor goals, ervaring en vernuft.

Meteen achter het trio SK Beveren, Lommel en Deinze, melden zich straks naar mijn gevoel Lierse Kempenzonen en Club Nxt. Een reële kans op een van de gegeerde klassementsplaatsen meet ik dit duo niet toe (Club Nxt kan niet promoveren), maar als gevaarlijke puntenafpakkers zie ik ze een rol van betekenis spelen. Als er bij Beerschot nog wat schot in de zaak komt qua overname, kan het zich bij of tussen de voorgaande 2 trio's of duo voegen, maar als een investeerder uitblijft, zal het zich moeten reppen om bij de eerste 6 te eindigen. Mijn voorgevoel zegt dus dat we afstevenen op een seizoen dat wordt gedomineerd door Zulte-Waregem zoals Westerlo 2 jaar geleden en dat naar het voorbeeld van RWDM en toen nog Waasland-Beveren, op behoorlijke afstand strijden voor het tweede ticket dat met zekerheid recht op promotie biedt.

Conclusie : indien SK Beveren wil profiteren van een van de 2 rechtstreekse tickets voor promotie waarvan algemeen wordt aangenomen dat Zulte-Waregem een zekerheidje is, moet het de komende dagen (nu spreken we niet meer over weken) naar de spelerswinkel.

PVW