* Manco nu al zichtbaar.
Tegen een met moeite veredelde beloftenploeg van Union, is SK Beveren er niet in geslaagd een overwinning te pakken. Na een aantrekkelijke wedstrijd bleef het uiteindelijk 0-0 en dat was mede door een alweer beresterke Beau Reus. Ook zijn overbuur moest geen bal uit de netten vissen, maar dat kwam vooral door de falende afwerking bij onze Leeuwen , het bekende net-niet-verhaal.
We staan op 2 weken van de competitiestart en tenzij er nog spectaculaire dingen zouden gebeuren (en die zijn absoluut niet uit te sluiten), ziet het er naar uit dat SK Beveren er nog niet klaar voor is. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële webstie van SK Beveren.

GEEN WINNAAR NA BOEIEND OEFENDUEL TEGEN UNION

Vanmiddag werkte geel-blauw een oefenduel af tegen Union. Zowel in de eerste als in de tweede helft gingen beide teams uitdrukkelijk op zoek naar een goal. Ondanks een boeiende partij viel het doelpunt uiteindelijk niet. Zo eindigde de match zoals hij begonnen was. Eindstand: 0-0.

Union was vanmiddag niet van plan om er een gezapig oefenduel van te maken. De Brusselaars startten erg gretig aan de partij. Al in de eerste minuut moest Filipovic ingrijpen op een poging van Nilsson. SKB doorstond de eerstvolgende aanvalsgolven en herstelde het evenwicht. Ondanks de felle start van de thuisploeg bleven echte kansen uit.
Op het kwartier belandde de wedstrijd in een stroomversnelling. De ene aanval volgde de andere in sneltempo op. Koyalipou werd gelanceerd op de linkerflank, zijn voorzet was net te hard voor de aanstormende Çleukur. Aan de overzijde reageerde Union met een uithaal van Terho. In de daaropvolgende tegenaanval werd een schot van Koyalipou afgeblokt in hoekschop.
Opnieuw liet de reactie van Union niet lang op zich wachten. Een kopbal van Nilsson ging voorlangs. Drie minuten later versnelde Koyalipou nogmaals op links, de spits werd echter in extremis afgeblokt. Nog steeds bleven de kansen zich opstapelen. Reus toonde zijn kunnen op een lage schuiver van Leysen, een poging van Nilsson ging naast.
Ondanks al deze kansen was de stand bij de rust nog steeds 0-0.

SKB kwam na rust het best uit de kleedkamer. Hrncar ging door op rechts, zijn scherpe voorzet waaide voorlangs. Net als in de eerste helft reageerde de thuisploeg meteen. Een dubbele poging van Françleois werd afgeblokt, een schot van Dony ging voorlangs.
In de 50ste minuut moest Filipovic het veld verlaten na een botsing. Coopman kwam in zijn plaats. Tien minuten later verscheen Geusens tussen de lijnen, Verstraete ging naar de kant. In de 65ste minuut volgde Koyalipou zijn voorbeeld, zijn vervanger was Ertürk. Tussendoor dreigde geel-blauw met enkele veelbelovende aanvallen, maar deze werden keer op keer in laatste instantie onschadelijk gemaakt.
Ook Union ging nog op zoek naar het doelpunt. Reus bracht redding met de vuisten op een knal van Abbass, Sorinola besloot meermaals vanop afstand over.
In het slot gingen beide teams nog op zoek naar de zege. Çleukur knalde op voorzet van Hrncar in één tijd over. Hrncar zelf kon niet veel later onvoldoende bij de bal. Ook doelman Reus moest nog eens zijn kunnen tonen. Hij duwde een vrije trap van Huygevelde met een fraaie zweefduik in hoekschop. Aan de overzijde verdiende een prima voorzet van Geusens na een knappe individuele actie beter. In de laatste seconde van de partij ging een laatste uithaal van de thuisploeg nog naast.
Een pittige en boeiende oefenwedstrijd leverde dus geen winnaar op. Eindstand: 0-0.