* SK Beveren komt ook in tweede oefenmatch niet tot score.
SK Beveren is er zondag tegen de doublures van Sporting Charleroi niet in geslaagd de netten van de tegenstander te laten trillen. Tot halverwege konden onze Leeuwen nog gelijke tred houden met de bezoekers (ruststand was 0-0), maar na rust zakten de mannen van Wim De Decker genadeloos door het ijs. Oefenwedstrijden (zie vorige week Anderlecht - Ajax 3-0) of Europese wedstrijden (Club Brugge won midweeks vlotjes van een Deense tegenstander) zeggen iets, maar niet alles. Anderlecht ging in het weekend kansloos onderuit in de Brusselse derby tegen Union en Club mocht al bij al blij zijn met de 1-1 puntendeling in Jan Breydel tegen KV Mechelen. De oefenwedstrijden die SK Beveren tot nu speelde waren absoluut geen succes, Svelta Melsele niet meegrekend. De 0-2 in Kortrijk deed deugd, maar de sterkhouders bij de Kortrijksanen waren er op dat moment niet bij.

Zorgelijk is dat onze coach (en dat is heel begrijpelijk) zoekende blijft naar een min of meer typeploeg, maar het blijkt een moeilijke zoektocht. "Voorlopig" wordt te nadrukkelijk de klemtoon gelegd op de kwantiteit en blijven we met onze kwaliteitshonger zitten. Los daarvan, het is toch ook bedroevend dat de ploeg verstoppertje speelt voor zijn supporters. Tot nu toe amper 1 match met publiek en dat in een fase waarin supporters warm moeten gemaakt worden voor hun favoriete club en dan is contact met die fans van cruciaal belang om vooroordelen uit de wereld te helpen en aanzwellend gemor in de kiem te smoren. Jammer, heel jammer. We staan op minder dan 2 weken voor de aftrap in Geel en bij mijn weten zijn er nog geen ticketprijzen bekend voor de match in Geel tegen Jong Genk. Dat is geen prettig gegeven voor de supportersclubs die alles in het werk proberen te stellen om een vlekkeloze organisatie op poten te zetten in de vakantieperiode. O ja, lees hierna het volledig wedstrijdverslag van de partij tegen Charleroi en Maarten Van Mieghem, die houdt er steeds de moed in en dat doen we uiteraard ook!

EERSTE HELFT IN BALANS, CHARLEROI BESLIST MATCH NA RUST

SKB nam het vanmiddag in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen Sporting Charleroi. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Na de rust kregen enkele youngsters hun kans. Charleroi trok uiteindelijk aan het langste eind. Het won de partij met 0-3.

De Karolo's staken vanmiddag als eerste de neus aan het venster. Deman duwde een uithaal via de lat in hoekschop. Aan de overzijde ging Geusens zijn kans, zijn afgeblokte schot vormde geen probleem voor doelman Delavallée.
Charleroi nam op het kwartier de bovenhand. Bezoeker Monticelli zette zich goed door, zijn wilde uithaal vloog hoog over. Niet veel later leidde goed samenspel tot een nieuwe kans voor Da Silva. Deman verkleinde goed zijn hoek, het schot ging voorlangs.
Geel-blauw reageerde. Servais, gelanceerd door Geusens, leek te kunnen scoren, maar een bezoekende verdediger kon in allerlaatste instantie het leer nog voor zijn neus weghalen. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Fall Ndour in de handen van de doelman.
Op een kopbalkans voor Coopman na vielen er voor de rust verder geen kansen meer te noteren. Ruststand: 0-0.

Na rust verschenen drie jonge krachten tussen de lijnen. Dassy, Belhadj en Rietdijk kwamen in de plaats van Bateau, Filipovic en Verstraete.
Charleroi eiste de bal op, geel-blauw trachtte snedig tegen te prikken. Ntelo trof in de 55ste minuut de lat, vijf minuten later strafte Monticelli slecht uitvoetballen af: 0-1.
In de 70ste minuut verliet Ertürk het veld, Koyalipou was zijn vervanger. Nog geen minuut na deze wissel volgde een nieuwe kans voor Charleroi, Hoedaert trof de lat. Aan de overzijde werd Trari in het straatje gestuurd. Zijn harde uithaal vloog naast. Ook een kopbal van Belhadj op een hoekschop van Servais eindigde niet tussen de palen.
Een kwartier voor tijd verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Deman maakte zich eerst nog goed breed, maar Okumu kon de afvallende bal alsnog tegen de touwen duwen: 0-2.
In het slot van de partij ging een uithaal van Servais nog voorlangs. In de allerlaatste seconden trof Da Silva nog een derde keer raak voor de bezoekers. Eindstand: 0-3.

Opstelling SKB:
Deman, Bateau (46' Rietdijk), Servais, Kyeremateng, Fall Ndour, Trari, Filipovic (46' Dassy), Verstraete (46' Belhadj), Coopman (86' Talal), Geusens, Ertürk

MAARTEN VAN MIEGHEM

* KSKB verlaat het bekertornooi na het nemen van strafschoppen.
Zaterdag stond er al meteen een leuk buren duel op het programma en de inzet was de volgende ronde bereiken van de Croky Cup. KSK Beveren moest even op de fiets, maar niet voor lang, want Svelta Melsele ligt om de hoek. Onze KSKB watcher Geert De Vreese zal ook het komend seizoen op regelmatige basis zijn verslagjes bezorgen en daar zijn we uiteraard blij mee.

Vanavond moest KSK Beveren aantreden in de beker van België en dit uit bij Svelta Melsele.
Een Beverse derby dus. Het was van 2009 geleden dat het stamnummer 2300 nog eens mocht deelnemen aan de Belgische beker.
De partij begon uitstekend voor geelblauw toen Yannick Put op het kwartier de score kon openen. Pal voor de rust kwam de thuisploeg echter langszij : 1-1. De score veranderde niet meer in de tweede helft zodat strafschoppen moesten beslissen. Het werd een echte thriller die uiteindelijk in het voordeel van Melsele eindigde : 8-7.
Het was dus een kort bekeravontuur voor KSKB dat zich nu volop kan voorbereiden op de competitiestart begin september.