StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Opvolger Vuko is binnen.
Het wordt drummen centraal in onze defensie, want maandag maakte SK Beveren de komst bekend van Bryan Goncalves. Deze 27-jarige Fransman met Portugese roots verdedigde de voorbije 2 seizoenen de kleuren van Stade Lavallois. Met o.a. een verleden bij PSG en Marseille (we gaan er van uit dat hij bij deze clubs nooit dichtbij de eerste ploeg stond), zijn we er wel van overtuigd dat hij een typisch Franse schoolopleiding heeft genoten en die komt van pas. Met Versailles en Stade Lavallois realiseerde Goncalves mee de promotie en de achterliggende gedachte bij onze CEO en sportief directeur is ongetwijfeld om dat nog eens over te doen met SK Beveren. Het wordt wel drummen om de positie van Vukotic over te nemen, want Belhadj, Filipovic en Wuytens zijn gebleven en krijgen nu het gezelschap van Ahmed Khatir en Bryan Goncalves. Eindelijk erkenning zal Vuko denken als hij ziet hoeveel collega's er nodig zijn om hem op te volgen!
Voor velen zal Bryan Goncalves een onbekende zijn, maar afgaande op zijn verleden, zowel qua opleiding, ervaring als palmares, heb ik een prima gevoel bij deze overgang.
Het zal natuurlijk vroeg dag zijn voor Bryan, want in theorie heeft hij enkel nog de wedstrijd tegen Willem II nu zaterdag op de fandag om zijn ploegmaats in wedstrijdverband te leren kennen.
En nu we het toch over goeie transfers hebben, Ryan Mahee die door Stnadard een paar jaar geleden voor een seizoen aan Waasland-Beveren werd uitgeleend en het voorbije seizoen bij het Hongaarse Ferencvaros voetbalde, heeft nu een lucratieve transfer versierd naar Stoke City. De Engelse club betaalt liefst 4 miljoen Euro voor Ryan die het in Beveren niet slecht deed, maar evenmin een onvergetelijke indruk naliet. Hadden ze echter in Beveren geweten dat hij een jaar of 4/5 later zoveel waard zou zijn, dan hadden ze de optie waarschijnlijk wel gelicht. O ja, uit het laatste zinnetje in de verwelkoming door sportief directeur Tom Van den Abeele, durf ik afleiden dat er nog wat op komst is.

PVW