* Freethielvrienden Bornem trappen vanavond het SKB weekend af.
Het voorspelde regenweer voor dit weekend mag de pret niet drukken. We hebben er lang naar uitgekeken, maar de rechte lijn naar de competitiestart in 1B is nu definitief ingezet. Vanavond is er in het lokaal van de Freethielvrienden Bornem, Café De Zwaan, een ledenvergadering/sportavond waarop iedereen welkom is. Gasten zijn sportief directeur Tom Van den Abeele en sales manager David Finaut. We starten om 20 uur en uiteraard is de inkom gratis. Morgen zaterdag 5 augustus is er de fandag in het Freethielstadion met als toetje de vriendschappelijke wedstrijd tegen het Nederlandse Willem II. De partij begint om 16 uur. Wat er verder allemaal nog te beleven valt die dag op de Freethiel vinden jullie zonder twijfel op de sociale media van de club.

* Barry mag verlengd Europees avontuur op zijn buik schrijven.
Het is Basel niet gelukt om de 1-3 thuisnederlaag tegen Tobol uit Kazachtstan ongedaan te maken. Ondanks het feit dat Thierno Barry in die wedstrijd van een week geleden zijn eerste doelpunt scoorde in Europees verband, lag hij door het veroorzaken van een strafschop bij een 1-0 voorsprong gevolgd door een uitsluiting (tweede gele kaart), mee aan de basis van het 1-3 verlies. Gisteren kregen de Zwitsers de mogelijkheid op een revanche en bijna was het zover. Zonder de geschorste Barry liep Basel nog in de eerste helft tot 0-2 uit, maar op slag van rust maakte Tobol de aansluitingstreffer en die kwamen de bezoekers uit Basel na rust niet meer te boven. Wellicht heeft Thierno geen al te beste nachtrust achter de rug, maar een sporter doet er goed aan niet te lang blijven stilstaan bij een nederlaag, evenmin bij winst, want de volgende wedstrijd loert meestal onmiddellijk achter de hoek. Zondag om 16.30 uur gaat Basel op bezoek bij de Grasshoppers uit Zürich die met 1 op 6 zich geen bijkomend puntenverlies kunnen veroorloven, maar ook Basel heeft na die pijnlijke Europese uitschuiver en een 3 op 6 in de Zwitserse Super League, ongetwijfeld behoefte aan een tweede overwinning in competitieverband.