freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Fandag een beetje in mineur.
De eerste confrontatie op de Freethiel met het vernieuwde SK Beveren is er geen geworden zoals de supporters die zich hadden voorgesteld. Het regenweer, het vernieuwde systeem met drankbekers en flink verhoogde prijzen en de moeilijkheden om het stadion te verlaten vanwege een veiligheidsmaatregel om een confrontatie te vermijden tussen Beverse fans die het stadion verlieten en sympathiserende supporters van Willem II en Antwerp. De vele vrijwilligers die hun uiterste best deden om alles in goede banen te leiden waren de dupe, maar ondanks het nodige gemor bij de supporters, konden zij wel hun geduld en glimlach behouden. Pluim dus voor onze vrijwilligers die vaak in lastige omstandigheden moeten werken, maar hun taak steeds met grote voldoening weten te klaren. Bij deze een pluim voor die mensen!

En dan was er nog een wedstrijd ook van onze favoriete club tegen een reeksgenoot uit Nederland, Willem II dat met Matthias Verreth een geweze W-B'er in zijn rangen had.
Hoogtepunt van de wedstrijd, maar het was helaas nagenoeg het enige, was de geweldige vrijschop van Jay-Dee Geusens die de 2-2 opleverde. Ook de voorbereiding van de 1-0 op naam van Koyalipou in de twaalfde minuut mocht gezien worden, maar wat we liever niet hadden gezien was de o zo eenvoudige wijze waarop Oosting van Willem II door het hart van onze defensie kon snijden. Het leverde de 1-2 ruststand op, maar ook na de thee viel er al bij al veel te weinig te beleven. Hoopvol waren in ieder geval de eerste 45 minuten van de Franse verdediger Goncalves in het shirt van SK Beveren. Er is nog werk, veel werk nodig om tot een ploeg te komen die aanspraak kan maken op het geambieerde doel, maar 1 of 2 bijkomende spelers kunnen een wereld van verschil uitmaken, maar dan moet het er bonk op zijn. Met een gerust gemoed gaan we niet naar Geel voor de partij tegen Jong Genk, maar in principe zijn we voldoende gewapend om die opdracht tot een goed eind te brengen.

Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

PVW

WILLEM II TREKT IN ABSOLUTE SLOT AAN LANGSTE EIND

SKB nam het vandaag op de fandag op tegen Willem II. Geel-blauw kwam al vroeg in de partij op voorsprong via Koyalipou. De bezoekers bogen de achterstand echter in een mum van tijd om. Oosting scoorde twee keer. Na rust bracht Geusens Beveren met een schitterende vrije trap op gelijke hoogte. In het absolute slot wist Svensson nog te scoren voor de bezoekers. Eindstand: 2-3.

In de eerste minuten van de partij tastten beide teams elkaar wat af. Na negen minuten verscheen Meerveld plots voor het Beverse doel, Reus maakte zich prima breed. Aan de overzijde was het meteen raak voor onze Leeuwen. Coopman krulde de bal schitterend voor doel. Çleukur was niet zelfzuchtig en legde de bal met het hoofd panklaar voor Koyalipou. De nieuwkomer miste niet: 1-0.
Nog geen minuut later belandde het leer bij Geusens. De centrale middenvelder zag zijn knal afgeblokt worden. Het sein voor Willem II om door te duwen, want in nog geen drie minuten bogen de bezoekers de achterstand om in een voorsprong. Twee keer was het Oosting die Reus wist te verschalken: 1-2.
SKB probeerde tegen te prikken. Een pass van Çleukur met de buitenkant van de voet belandde net niet bij Koyalipou. Niet veel later moest ook Reus nog eens ingrijpen. Zijn vuisten brachten redding op een uithaal van De Waal.
Na deze poging was er lange tijd voornamelijk middenveldspel te zien op de Freethiel. Vijf minuten voor rust trok Ismaheel zich nog eens op gang. De Nigeriaan probeerde Çleukur te lanceren, maar zijn pass werd in extremis onderschept. Ruststand: 1-2.

T1 De Decker bracht bij de rust twee verse krachten tussen de lijnen. Corryn en Goncalves kwamen in de plaats van Servais en Wuytens.
Net als in de eerste helft was het ook na rust even wachten op echt grote kansen. Reus kende geen probleem met een vrije trap van Meerveld. Een schitterende lange bal van Geusens richting Çleukur kwam net niet aan.
In de 57ste minuut viel er opnieuw een dubbele wissel te noteren. Hrncar en Kyeremateng maakten hun opwachting, Ismaheel en Çleukur gingen naar de kant. Op het uur probeerde een bedrijvige Meerveld het met een lage schuiver, zijn poging ging nipt naast.
Twintig minuten voor tijd een nieuwe poging van de bezoekers. De ingevallen Svensson haalde uit, Filipovic gooide succesvol lijf en leden voor de bal.
In de 75ste minuut floot de scheidsrechter voor een overtreding op een bijzonder interessante plek. Geusens eiste de bal op en krulde de vrije trap heerlijk met rechts in de winkelhaak: 2-2.
Geel-blauw ging in het slot op zoek naar het doelpunt van de overwinning. Koyalipou kraakte bij een eerste poging zijn schot, een tweede uithaal ging naast.
Twee minuten voor tijd vergat scheidsrechter De Couvreur te fluiten voor een overtreding op Geusens. Svensson liet de kans niet liggen: 2-3, meteen ook de eindstand van deze partij.

Volgende week gaat de competitie van start. SKB neemt het op zondag 13 augustus om 13.30 uur op tegen Jong Genk. De partij vindt plaats in Geel. Voor deze wedstrijd geldt geen verplichte combiregeling. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.