StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Korte feedback van de sportavond bij de Freethielvrienden Bornem.
Vrijdagavond was er de traditionele seizoensopener bij de Freethielvrienden Bornem met sportief directeur Tom Van den Abeele en sales manager David Finaut als gasten en het moet gezegd, het was een fijne kennismaking met beide nieuwe gezichten in de club. Omdat de actualiteit soms snel is achterhaald, heeft het weinig zin om meer dan 2 uur interviewen stapsgewijs hier uiteen te zetten, maar enkele van de vele interessante antwoorden, dat moet zeker kunnen. Laat het tevens een uitnodiging zijn om er een volgende keer bij te zijn, want het is altijd absoluut de moeite waard en onze deuren staan altijd ver open voor iedereen die onze geliefde club een warm hart toedraagt.

Wat we van deze avond op sportief vlak onthouden is dat het de bedoeling is om in de loop van de komende dagen/weken nog 2 bijkomende transfers te realiseren. Een middenvelder en targetspits staan op het verlanglijstje en tussen de lijnen door (maar dat is een eigen interpretatie) valt niet uit te sluiten dat het over 1 of 2 spelers gaat uit de JPL. Namen werd door onze sportief directeur niet genoemd, maar wel de bevestiging dat de wel vaker genoemde namen van bv. Challouk en Morioka, aan de orde zijn geweest of dat nog steeds zijn. Duidelijk is ook dat de piste Mbokani, tenzij het dossier een compleet andere wending zou nemen, afgesloten wordt. Dat heeft niks te maken met twijfels over de sportieve kwaliteiten van Dieumerci of zijn waarde voor de ploeg, maar het aan Mbokani verbonden prijskaartje ten opzichte van de leeftijd (38) en het verhoogde risico op blessures. Samengevat komt het er op neer dat een nieuwe investering in Dieumerci een flinke hap uit het budget betekent en dat hypothekeert op zijn beurt de mogelijke komst van andere spelers. Dat er zo kort voor het begin van het seizoen nog een paar spelers worden verwacht, zal altijd een heikele kwestie blijven. Hoe sneller het huiswerk klaar, des te beter, daar bestaat geen twijfel over.

Maar het is een publiek geheim dat clubs (en zeker niet alleen SK Beveren) er de voorkeur aan geven om er op te gokken dat er zich in de laatste dagen van de transferwindow nog unieke opportuniteiten voordoen. Een kwestie van wikken en wegen in de hoop dat er in die tussentijd van de competitiestart en het sluiten van de transferwindow, geen of weinig puntenverlies wordt geleden. Verder nog onthouden van die avond : qua budget moet SK Beveren Zulte-Waregem en Lommel voor zich dulden, maar dat is ver van een garantie om die verhouding ook terug te zien in het eindklassement en als voorbeeld werd verwezen naar Club Brugge. Blauw-Zwart had vorig seizoen het grootste budget, maar eindigde pas op de vierde plaats. De club is, ondanks twijfels bij de binnen- en buitenwacht over de kwaliteit in de huidige spelerskern, nog altijd overtuigd dat het zal meedoen voor de bovenste 2 plaatsen.

PVW