StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ze zijn er aan begonnen en morgen is het aan ons!
De Challenger Pro League is vrijdagavond gestart en de 4 teams die in actie kwamen waren al meteen niet slecht bij schot. Seraing had geen kind aan SL16 en won met 3-0. Wie veelvuldig in het stuk voorkwam bij Seraing was gewezen Beverenspeler Christophe Lepoint die lang geleden door Gent aan KSK Beveren werd uitgeleend. Ik zie hem ooit nog met een rolator belangrijk zijn voor zijn team. Dit zijn spelers met een pak ervaring die zo lang ze op een voetbalveld staan van groot nut zijn voor hun club.
In de wedstrijd tussen de RSCA Futures en Beerschot werd nog een keer meer gescoord. Halverwege hadden de beloften van Anderlecht zicht op een eerste overwinnng van het seizoen (1-0) tegen een onkennelijk Beerschot, maar in de laatste 20 minuten zette de Mannekens de scheve situatie recht en werd het 1-3. De ingevallen Verlinden zorgde voor de 1-1 en vanaf dat moment ging het snel, ook al omdat Anderlecht een aantal grote kansen om zeep hielp. Vanavond staan er nog 3 wedstrijden op het programma, het openingsweekend van de speeldag wordt morgen zondag afgesloten met Zulte-Waregem tegen FRancs Borains, voorafgegaan om 16 uur door Oostende - Lommel en om 13.30 uur door Jong Genk tegen SK Beveren.

* Zag SK Beveren vrijdagavond 2 pistes definitief afgeschreven?
Op de piste Dieumerci Mbokani zullen nog weinigen hebben gerekend en het geruchtencircuit wil dat de Congolees aan de slag zou gaan bij het totaal onbekende Armeense Noah. Dit elftal staat momenteel op een zevende plaats in de rangschikking, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. We gaan de Armeense competitie niks tekort doen, maar mocht deze transfer doorgaan is het toch wel jammer en ook wel onbegrijpelijk dat een voetballer met zijn palmares daar zijn schitterende carrière zou beëindigen. Of is dit gerucht misschien een wanhoopskreet om bij ons eventuele geïnteresseerden die zijn afgehaakt omwille van het prijskaartje, alsnog in actie te laten schieten.
Minder goed nieuws kwam er gisteren vanop de Bosuil. Een naam die reeds geruime tijd over de Beverse tongen gaat, is die van Challouk. De Kortijksaan mocht vrijdagavond in de 72ste minuut invallen, maar moest al in de 83ste terug naar de kant met vermoedelijk een zware knieblessure na overigens een knappe inspanning. Het verlanglijstje Van Wim De Decker wordt als maar geringer en de tijd om evenwaardige vervangers aan te trekken, steeds korter.

PVW.