StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MOMENTOPNAME OF RICHTINGGEVEND VOOR DE REST VAN HET SEIZOEN?

De eerste speeldag van de Challenger pro League had al meteen een aantal verrassingen in petto. De grootste kwam van gedoodverfd titelkandidaat Zulte-Waregem dat thuis van Francs Borains verloor, maar misschien zegt dat ook iets over de kracht van het "bescheiden" Borains. Dat degradant Oostende kopje onder ging aan de eigen kust tegen Lommel, bevestigt het goede dat over de Noord-Limburgers vooraf werd verteld. Maar ook SK Beveren zorgde voor een negatieve verrassing door roemloos onderuit te gaan tegen een vinnig voetballend Jong Genk. Dat de 4 U23-ploegen die deelnemen aan de CPL een pak talent in de rangen hebben is een publiek geheim, maar het bescheiden weerwerk van onze welpen (in Geel stonden zondag geen leeuwen op het veld) tegen in de tweede helft 10 Genkies, deed pijn aan de ogen en stemde tot nadenken. Dat de competitiestart voor onze ploeg alweer te vroeg kwam werd ook binnenkamers beaamd, maar blijft wel moeilijk te accepteren bij de supporters die hun vertrouwen blindelings schonken door in grotere getalen dan in het verleden, een abonnement aan te kopen.

Onze supporters hebben dus al onmiddellijk een pijnlijke ervaring achter de kiezen en bedoeling is uiteraard een tweede opeenvolgende te vermijden. Bij de bekendmaking van de kalender leek de komst van de Luikenaars op speeldag 2 een gunstig moment om naar een 6 op 6 op zoek te gaan, maar daar is nu geen sprake meer van. Een eerste thuisoverwinning zou de wrange smaak van Jong Genk niet helemaal doorspoelen, maar de pijn enigszins verzachten en hoop schenken dat het verlies in de openingswedstrijd een "accident de parcours" was. En we hebben trouwens nog een eitje te pellen met dit Seraing, want de kater die het ons een paar jaar geleden bezorgde door de cruciale barragewedstrijd met 2-5 op de Freethiel te komen winnen onder leiding van Emilio Ferrera, die is bij mij en ik veronderstel nog veel andere supporters, nog lang niet doorgespoeld.

In schril contrast met onze uitschuiver in Geel, staat de vlotte 3-0 winst van Seraing tegen een weliswaar zwak SL16. De Luikenaars hadden geen kind aan hun stadsgenoten van Standard en overliepen de onzichtbare Rouches. Was SL16 inderdaad zo zwak of Seraing zo superieur, daar zullen we morgen meer zicht op krijgen en hopelijk vanuit een positief Bevers oogpunt. Hoe slecht het ook was tegen Jong Genk, dat er meer in deze spelersgroep zit dan er op Geel uitkwam, zoveel is zeker, maar we moeten toegeven dat die verloren match tegen de Limburgers in de lijn van de verwachtingen lag die de voorbereiding had geschetst. De voornaamste trekpaarden zijn gebleven en da's goed gewerkt, maar de koerspaarden (zij die in staat zijn prijzen te pakken) hebben we laten ontsnappen. En nog over Seraing tot slot : toch maar opletten, want dat leek tegen SL16 een stel vaardige voetballers met daar in letterlijke zin bovenuit stekend lepe Lepoint. Een grote koffer vol ervaring, sluwheid en met het hoofd jaarlijks goed voor een aantal goals. Mij maakt men niet wijs dat Seraing hem meer kan betalen dan SKB, evenals Teddy Chevalier en Tainmont bij Borains. Gasten die het klappen van de zweep kennen en waarmee men naar het front kan. Aftrap morgenavond om 20 uur en allen present op de Freethiel! Zet SK Beveren orde op zaken na het verlies in Geel of was het verlies tegen Jong Genk de voorbode van een lastig seizoen? Ik ga voor de eerste optie!

Patrick Van Wesemael.