Net zoals vorig seizoen heeft SK Beveren zijn eerste thuiswedstrijd van de nieuwe competitie niet kunnen winnen. Tegen een pover Seraing dat 85 minuten met een man meer op het veld stond, hadden de Luikenaars de hulp van Verstraete nodig om op voorsprong te komen (Louis devieerde even voorbij het kwartier ongelukkig de bal in eigen netten). En als scheids Diskeuve met 2 maten en 2 gewichten had gewerkt, had Seraing in het beste geval ook met 10 de wedstrijd beëindigd. De 1-1 eindstand was uiteindelijk een billijk resultaat, al hadden onze Leeuwen op basis van een langdurige numerieke minderheid en een degelijke tweede helft, misschien net iets meer verdiend.

Fijn voor nieuwkomer Goncalves die vorige week in Geel aan de basis lag van de winninggoal van Jong Genk, dat hij op de beste sportieve wijze revanche nam door de verdiende gelijkmaker krachtig binnen te koppen na een keurige hoekschop getrapt door Servais.

Het is duidelijk dat voor Wim De Decker de voorbereiding nog volop bezig is.
Sterkhouders van vorig seizoen als Everton en Hrncar die overigens vorige week in Geel niet aanwezig gaven, bekochten die mindere prestatie tegen Jong Genk met een plaatsje op de bank en dat is niet evident. Eveneens onzichtbaar tegen de Limburgers en tegen Willem II op de fandag was Sander Coopman, maar hij mocht wel aan de aftrap verschijnen tegen Seraing. Een slechte kopbal terug van Bateau bracht Reus na 5 minuten in de problemen met de uitsluiting als gevolg. De 0-1 achterstand was voor een tiental minuten later door een owngoal van Verstraete. Een man minder is zelden een voordeel, maar voor eigen publiek zo weinig druk naar voor zetten tegen een relatief bescheiden tegenstander als Seraing, het is bedenkelijk. De enige die er wel in slaagde het vuur in de ploeg te krijgen en die opdracht was niet aan hem toevertrouwd, luisterde naar de naam Theofiel Diskeuve, toevallig spelleider die avond. Zijn vaak discutabele beslissingen hitsten spelers en supporters danig op waardoor SK Beveren een zeer verdienstelijke tweede helft speelde en als er een ploeg verdiende te winnen, waren het zeker onze Leeuwen voor hun, vooral na rust tomeloze inzet en drang naar voor. Maar het bleef uiteraard hinken op 2 gedachten : gaan voor de eerste driepunter of toch proberen dat ene puntje veilig te stellen met 10 man. Dat SKB haast probleemloos stand kon houden, zegt voldoende over de zwakte van de tegenstander, of verdient onze ploeg een compliment voor de collectief gave prestatie met een man minder. De waarheid zal zoals gewoonlijk ergens in het midden liggen, maar de signalen die al de hele voorbereiding zichtbaar zijn, nl. er is dringend nood aan een creatieve speler op het middenveld en een aanvaller die weegt op de verdediging, want anders dreigt SK Beveren af te stevenen op een grijs seizoen waarin het beoogde doel op geruime afstand zal blijven. Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig vna de officiële website van SK Beveren.

SKB KNOKT ZICH MET TIEN MAN NAAR ZUURVERDIEND PUNT
Onze Leeuwen hebben vandaag hun eerste puntje van het nieuwe seizoen gesprokkeld. Ondanks een vroege opdoffer, doelman Reus kreeg al na amper vijf minuten rood, en een achterstand slaagde geel-blauw er vanavond alsnog in een gelijkspel uit de brand te slepen. Goncalves kopte in de tweede helft de 1-1 tegen de touwen. Nadien hielden onze Leeuwen relatief makkelijk stand. Eindstand: 1-1.

Meteen na het eerste fluitsignaal trok SKB naar voor. Geusens had er zin in en vond met een geweldige crossbal Ismaheel voor doel. De Nigeriaan knalde de bal vanuit een scherpe hoek in één tijd in de handen van Margueron.
Ondanks de prima start kreeg geel-blauw in de openingsfase al meteen een zware opdoffer te verwerken. Doelman Reus belemmerde Soumah-Abbad de weg naar doel, scheidsrechter Diskeuve kende geen medelijden en stuurde de goalie prompt van het veld. Coach De Decker moest meteen noodgedwongen wisselen. Koyalipou ging van het veld, doelman Deman verscheen voor het eerst dit seizoen tussen de palen.
Logischerwijs namen de bezoekers de match in handen en drukten geel-blauw achteruit. In de 17de minuut zette Soumah-Abbad goed voor vanop links.
Verstraete probeerde Guillaume het scoren te beletten, maar duwde hierdoor het leer zelf in doel: 0-1, een nieuwe opdoffer.
Ondanks het numerieke ondertal lieten onze Leeuwen het hoofd niet hangen en zochten ze naar een gaatje in de bezoekende defensie. Zo vond Coopman na een half uur voetballen Kyeremateng. De uithaal van de Duitser ging naast.
De eerste helft werd vervolgens vooral gekenmerkt door een pak gele kaarten en behoorlijk wat frustratie. Zo kwam bezoeker Raillot bijzonder goed weg na een trapbeweging richting Verstraete. Diskeuve hield het bij geel.
Na een bijzonder kansarme eerste helft gingen we rusten met een 0-1-tussenstand.

Met Servais verscheen na rust een verse kracht tussen de lijnen. De Namenaar kwam in de ploeg ten koste van Corryn.
De bezoekers staken als eerste de neus aan het venster. Solheid devieerde een hoekschop gevaarlijk richting doel, Deman wist in twee tijden te klemmen. Aan de overzijde liet Servais zich meteen opmerken. Eerst dreigde hij met een kopbal, nadien knalde hij een vrije trap loeihard op doel. De vuisten van Margueron brachten redding.
Ook de daaropvolgende hoekschop nam Servais voor zijn rekening. Deze schilderde hij perfect op het hoofd van Goncalves. De Fransman met Portugese roots kopte het leer heerlijk in de verste hoek. 1-1: de Freethiel in vuur en vlam.
Onze Leeuwen begon er steeds meer in te geloven. Verstraete knalde vanop ruime afstand. Margueron stond pal. Tien minuten later probeerde Ismaheel het op z'n eentje te forceren, zijn uithaal ging over.
In het slot van de wedstrijd hielden onze Leeuwen probleemloos stand. Na een knappe teamprestatie eindigde de wedstrijd zo op 1-1.
Volgende week trekt SKB naar Limburg. Op zaterdag (26/8) neemt geel-blauw het om 20.00 uur op tegen Patro Eisden Maasmechelen. Voor deze wedstrijd geldt een verplichte combiregeling.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Bateau, Koyalipou (8' Deman), Kyeremateng, Ismaheel, Wuytens, Geusens (90' Fall Ndour), Corryn (46' Servais), Verstraete, Coopman (72' Çukur), Goncalves

Scoreverloop:
17' 0-1 Verstraete (own)
57' 1-1 Goncalves