StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ook speeldag 2 zit er al op.
We kijken vaak weken op voorhand uit naar de start van de competitie, maar zodra de bal voor de eerste keer heeft gerold, gaat het snel. In de Challenger Pro League zit de tweede speeldag er al op en er zijn nog slechts 2 ploegen met het maximum van de punten. Lommel werd her en der geciteerd als gevaarlijke outsider en ligt voorlopig op schema. Het dwong tweemaal een driepunter af in het absolute slot van de wedstrijd en alhoewel daar een tikkeltje meeval voor nodig is, zegt het ook veel over de intentie van het team : blijven zoeken naar een overwinning en da's knap. Wie daar ook helemaal bovenaan staat en misschien minder werd verwacht, is Jong Genk. Tegen SK Beveren liet het al flitsen van klasse bewonderen en pakte het verdiend 3 punten, maar tegen het verrassende Francs Borains dat Waregem in eigen vesting klopte tijdens het openingsweekend, deed Jong Genk zijn knappe prestatie van de eerste speeldag nog eens in het vet over. Het won met 2-5 in de Borinage en er zaten enkele pareltjes tussen. Met de beloftenploegen hoeft geen van de titelkandidaten rekening te houden wat betreft de plaatsen voor promotie, maar het zou best kunnen dat deze teams dit seizoen nog rijkelijker zullen oogsten dan het vorige.

Waregem herstelde zich van de opdoffer thuis tegen Borains en ging, met het nodige fortuin, winnen op 'T Kiel. En als hij speelt, scoort hij ook. Gano stond aan de aftrap en opende de score voor zijn ploeg. Beerschot speelde vorige week in Anderlecht slechts een half uur op niveau, maar dat volstond voor de volle inzet. Zaterdag speelde het een goeie wedstrijd tegen Waregem, maar bleef met lege handen achter. Het mooie en tegelijkertijd lelijke aan het voetbalspelletje. Een op de Freethiel zwak Seraing is de enige ploeg met 4 op 6, maar of de Luikenaars een rol van betekenis gaan vervullen wanneer de prijzen worden verdeeld, dat valt te betwijfelen. Een andere Luikse ploeg, Club Luik, wacht samen met Oostende nog op de eerste hoogst van het seizoen en dat zal vooral voor de Kustboys een tegenvaller zijn. Met 1 op 6 heeft ook SK Beveren zijn compettiiestart gemist, maar als Wim De Decker stelt dat hij zaken gezien heeft waarmee hij aan de slag kan, willen we hem graag geloven. Qua mentaliteit zat het inderdaad goed en bij momenten ging in de tweede helft de bal goed rond, maar zelfs met 10 man tegen het Seraing van zaterdagavond, had de Luikse portier een veel te rustige avond.

De buik van het klassement na 2 speeldagen is goed gevuld. De meeste ploegen die op de eerste speeldag op verplaatsing verloren, konden dat verlies dit weekend thuis recht zetten met een driepunter (Lierse, Deinze en SL16). Anderlecht deed het omgekeerde en ook bij Francs Borains en Dender was de logica ver te zoeken. Het seizoen op verplaatsing beginnen met een overwinning, maar vervolgens voor eigen supporters die gunstige situatie weer uit handen geven. Het belooft een interessante jaargang te worden in 1B en hopelijk heeft SKB snel zijn eerste driepunter beet, want het uitblijven daarvan sloopt vlug in de kopjes.

PVW.