StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB EERSTE DRIEPUNTER NIET LANGER UITSTELLEN.

Vorig seizoen begon SK Beveren met een 2 op 9 aan het seizoen en om even goed te doen moet het dus morgen in Eisden met een puntje op zak naar het Waasland terugkeren, maar om eerlijk te zijn, met 2 op 9 waren we een jaar geleden niet tevreden en dat zullen we zaterdag na afloop van de match evenmin zijn. Enkele vaststellingen vooraf : tegen Seraing scoorde Goncalves op hoekschop van Servais (stilstaande fase), tegen Genk werd er niet gescoord en op de fandag tegen Willem II werd tweemaal gescoord waarvan 1x op stilstaande fase (fantastische vrijschop van Geusens. Drie doelpunten in 3 wedstrijden is sowieso zeer weinig voor een ploeg met titelambities, maar opvallend toch dat 2 van de 3 goals op stilstaande fases tot stand kwamen. Andere vaststelling : bij het bekijken van de samenvatting tegen Seraing, viel het op dat bij de door Servais getrapte hoekschop "slechts" 4 spelers van SK Beveren het in de zestien moesten opnemen tegen 11 collega's van Seraing (grappig, maar dat is omgerekend 1 van ons tegen 2,5 van de tegenstander). Dat Goncalves er desondanks in slaagde de gelijkmaker fraai binnen te koppen, strekt de Fransman en Servais tot eer.

Tot daar de feiten van de voorbije weken in een notedop, nu weer naar de realiteit voor het komend weekend. Wim De Decker had tegen Seraing de nodige positieve zaken gezien om mee aan de slag te gaan en die waren ook de fans niet ontgaan. De drive waarmee onze spelers na rust en met een man minder (uiteraard noodgedwongen bij een 1-0 achterstand) op zoek gingen naar de 1-1, bood inderdaad perspectief met als bewijs dat, en ik was niet alleen, stiekem het gevoel ging leven dat er zelfs meer in zat dan de 1-1. De bal ging bij momenten lekker van voet naar voet, maar doelrijpe kansen creëren, laat staan benutten (en laat ons hopen dat het tijdelijk is) is een groot probleem op dit moment. Het zou geen slecht idee zijn om de mentaliteit die tot stand kwam nadat scheids Diskeuve tegen Seraing gul en partijdig met kaarten begon te zwaaien, die ingesteldheid 90 minuten op te brengen.

SK Beveren trekt morgenavond dus naar Patro Eisden Maasmechelen en gelukkig werd er een jaar geleden een naamswijziging doorgevoerd op de Freethiel of de media had geen plaatsje meer vrij om het resultaat van die match mee te geven. Patro Maasmechelen heeft zijn start in 1B niet gemist en is van plan zijn huid duur te verkopen dit seizoen. Reeds in het openingsweekend verbaasde het meteen door het ambitieuze Deinze met een verliespartij op te zadelen (3-1). Vorig weekend moest het nipt de duimen leggen op het Lisp tegen Lierse Kempenzonen (2-1), maar coach Stijn Stijnen heeft heus wel een plannetje klaar om SK Beveren het vuur aan de schenen te leggen.
Op papier moeten onze Leeuwen in staat worden geacht in Eisden te oogsten, maar ploegen die net een promotie achter de rug hebben, zijn geneigd aanvankelijk nog even door te gaan op dat elan.

Bij SK Beveren is het benieuwd uitkijken of de verrassende bankzitters van vorig weekend, Everton Luiz en David Hrncar opniuuw naast de ploeg vallen en of Sander Coopman mag blijven staan, want hij worstelt onmiskenbaar met een vormcrisis. Een crisis afwenden, dat zou een goeie match van SKB en dito resultaat in Eisden, zeker doen. We mogen er immers niet aan denken dat er voor een derde opeenvolgende keer puntenverlies wordt geleden, want een inhaalrace zoals vorig seizoen, daartoe is het huidige Geel-Blauw niet in staat.

Leuk detail : de spelleiding morgenavond is in handen van Dunken Van De Velde en die naam zal ongetwijfeld een belletje doen rinkelen bij de voetballiefhebber. Dunken is de 23-jarige zoon van Joeri Van De Velde uit Bornem. Joeri was vele jaren geleden een keer gast op onze sportavond in toen nog de kelder van ons lokaal 't land van Bornem en interviewde samen met mij John Halls die op dat moment ter beschikking werd gesteld door Arsenal en zo vriendelijk was om even sfeer te komen snuiven bij de Beverse supporters in Bornem. Insiders beweren dat Dunken ver kan komen in de scheidsrechterij en wat fijn dat hij als Bornemnaar de eer heeft om Patro Maasmechelen-SK Beveren als eerste match in 1B op zijn palmares te krijgen.
Goed om weten : tot nu toe trok Dunken in de door hem gefloten wedstrijden op nationaal niveau, nog geen enkele keer rechtstreeks rood. Beau, daag hem niet uit hé !

Patrick Van Wesemael.