freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat ging snel.
Eerst kort over vandaag, daarna over gisteren. Vanavond om 20 uur begint SK Beveren aan zijn derde wedstrijd van het nieuwe seizoen en daarvoor gaat het op bezoek bij Patro Maasmechlen. Alhoewel onze tweede helft tegen Seraing tekenen van weerbaarheid vertoonde, wordt het straks alweer geen gemakkelijke klus en de grootste fout die we kunnen maken is er van uitgaan dat het maar tegen een promovendus is. Misschien zeggen deze cijfers genoeg : Patro is thuis reeds 36 wedstrijden ongeslagen, of anders uitgedrukt, de laatste thuisnederlaag dateert van februari 2020. Zullen we maar over gisteren beginnen? Wat ging het plots snel in Seraing - Zulte-Waregem ! Door omstandigheden lukte het mij niet de eerste helft te volgen, maar toen stond het nog 0-0 en waren de betere momenten voor de thuisploeg. In de 47 minuut werd het op strafschop 0-1 via Vossen. Dat bleef zo tot tien minuten voor tijd waardoor mijn hoop groeide op een laat stuntje (gelijkmaker) van de Luikenaars, maar in de 80ste minuut moest de thuisploeg met een man minder verder. Vormer en 3x Gano maakten in een dikke tien minuten tijd de forfaiscore compleet. Concluzie : Waregem heeft zijn sterkhouders van vorig seizoen behouden ondanks de degradatie en een slippertje zoals in het openingsweekend tegen Francs Borains valt nooit uit te sluiten, maar de inspanningen van de club om de groep in grote lijnen samen te houden (althans de bepalende figuren), levert al meteen een 6 op 9 op waaronder 2 uitwedstrijden naar Beerschot en Seraing. Wie houdt dit Waregem tegen? Misschien Zulte-Waregem zelf, want ik ben toch eens benieuwd wat er zal gebeuren indien het Zinho Gano laat vertrekken en die kans schijnt reëel te zijn.
Knappe overwinnng was er vrijdag ook nog voor Club Nxt dat vlot met 0-3 in Geel tegen Jong Genk ging winnen. De Limburgers zijn daardoor hun maximum kwijt, maar wat een sterke prestatie van Nicky Hayen en zijn mannen. De beloftenploegen lijken mij nog indrukwekkender dan vorig seizoen.