StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Critische fase, maar niet fataal.
Het is een wat vreemd beeld onderin het klassement van 1B. Na 3 speeldagen zit het gedegradeerde Oostende met de rode lantaarn opgezadeld en staat SK Beveren dat het voorbije seizoen tot minuut 90 van de laatste speeldag van de play-offs in aanmerking kwam voor promotie, met één schamel puntje en het schaamrood op de wangen. Indien het ambitieuze Lommel of Waregem de afgelopen speeldagen onze tegenstanders waren geweest, zouden we nog enig begrip kunnen opbrengen voor die karige oogst, maar met alle respect voor ploegen als Seraing en Patro Eisden Maasmechelen, een club met ambitie mag tegen die teams geen steken laten vallen. Dat kan uiteraard een keer gebeuren zoals met Zulte-Waregem tegen Francs Borains, maar dan is het zaak om meteen de puntjes op de i te zetten en dat deed Essevee met glans (1-3 op Beerschot en 0-5 in Seraing).

Er zijn minstens 2 belangrijke eigenschappen die de huidige spelerskern ontbeert : passie en een stuk kwaliteit. Stellen dat we totaal geen kwateit hebben is een brug te ver, maar wat er nog is aan kwaliteit zoekt naar zijn betere vorm, of zit op de bank. Reus, Ismaheel, Hrncar en Luiz om er maar enkele te noemen, behoorden vorig seizoen bj de betere spelers, maar staan nu zeker nog niet op hun niveau van toen. Opvallend, spelers als Tshimanga bij Beerschot en Nsimba bij Dender (ze waren vorig seizoen vaak derde of vierde keuze bij SK Beveren), maar draaien nu lekker mee bij hun respectievelijke clubs. Het bewijs dat we het voorbije seizoen een groot luxeprobleem hadden waarmee niet het onderste uit de kan werd gehaald.
En dan is er het aspect passie. Als ik van supporters die in Eisden waren verneem dat Stijn Stijnen 5 minuten voor tijd ostentatief zijn trainingspak uittrekt en druk gesticulerend langs de lijn zijn mannen opzweept om op zoek te gaan naar de winnende goal, dan missen we dat enigszins bij onze coach, alsof hij wel beter weet en zich al heeft neergelegd bij het veel te lang uitblijven van versterking. Die koele wat afstandelijke houding tegenover zijn spelers (ook op training), merkten supporters die af en toe de trainingen bijwonen vorig seizoen al op, maar de vaak positieve resultaten doen uiteraard eventuele kritiek verstommen. Ik kijk ook even naar de andere kant van de medaille, want een clubicoon van SK Beveren wiens naam ik terzijde laat, vertelde mij jaren geleden dat het voornaamste werk van de coach eindigt zodra hij op de bank gaat zitten in afwachting van het eerste fluitsignaal. Bijsturen en vervangingen doen horen er uiteraard bij, maar al dat nerveus gedoe langs de lijn, dat maakt sommige spelers ook nerveus.

PVW.