StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

bloemen FREETHIELSPROKKELS.

* RIP Frans!
Er deden al een tijdje geruchten de ronde dat de gezondheidstoestand van gewezen voorzitter van SK Beveren Frans Van Hoof niet best was en zaterdag jl. 25 augustus kwam dan het spijtige nieuws dat hij het aardse bestaan had ingeruild voor het hiernamaals en dit op 82-jarige leeftijd.
Frans had Rood-Wit bloed door de aderen stromen en zelfs in de periode dat hij voorzitter was van SKB, durfde hij wel eens stiekem langs de Bosuil passeren om een wedstrijdje mee te pikken van de Great Old. Het was door zijn functie als AD van Pioneer Europe dat de contacten met KSK Beveren steeds closer werden, want gedurende vele jaren was Pioneer een financieel interessante en zeer betrouwbare partner. Door toedoen van Frans kwamen meerdere spelers na hun sportieve loopbaan zoals in het geval van Heinz Schönberger of Eddy Maes (veel te vroeg moeten stoppen met een heupblessure) bij onze toenmalige sponsor terecht als werknemer.
Die goede contacten met de clubleiding van KSK Beveren lagen uiteindelijk aan de basis dat Frans in 1997 voorzitter werd van Geel-Blauw. Hij zou er goede maatjes worden en een legendarisch duo vormen met gewezen ondervoorzitter Georges Decolfmaecker. Onvergetelijk was hun optrede op de middenstip in de stromende regen tijdens een thuiswedstrijd in 2004 waarin zij Europees voetbal beloofden, een ultiem verlangen dat kort nadien ook werd gerealiseerd.
Frans Van Hoof was een man van vele oorlogen en bijzonder getalenteerd. Hij was onder meer vele jaren handelsrechter. Ondanks die kwaliteiten bleef Frans bovenal mens met een luisterend oor voor de supporters. Zo herinner ik mij dat Frans op een bijeenkomst van oud-spelers in Bornem in 1993 (nog voor de periode dat hij dus voorzitter werd) een gratis karaokeïnstallatie ter beschikking stelde voor onze supportersclub en dat was toen een onvervalste hype. Ik hoor nog steeds alsof het gisteren was trainer René Desaeyere en Jacky Boonen het beste van zichzelf geven in de zaal van de abdij Bornem. De Paters hebben die nacht niet geslapen, maar tot een wereldhit is het duo Desaeyere-Boonen niet gekomen.
Ik hou er aan in naam van de SK Beveren familie in Klein-Brabant zijn echtgenote Diane Bosmans en zijn kinderen, evenals de betrokken families (zie rouwbrief op onze website) bijzonder veel sterkte toe te wensen met het verwerken van dit verlies.
Bedankt Frans voor de vele mooie momenten die we als supporter tijdens uw bewind mochten beleven. Er is sindsdien veel veranderd in het voetbal waaraan ook de Freethiel niet kon ontsnappen, maar ons respect voor de persoon Frans Van Hoof zal altijd blijven.

Patrick Van Wesemael.

klik hier voor de rouwbrief