StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Waregem laat opnieuw punten liggen thuis, Beerschot niet.
Vandaag wordt de vierde speelronde afgwerkt in de Challenger Pro League en SK Beveren mag vanavond een nieuwe poging ondernemen om zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. SL16 dat vorig weekend niet in actie kwam tegen Beerschot, is onze tegenstander en zoals wel vaker met de beloftenploegen, een redelijk onbekende tegenstander. Indien SK Beveren nog iets van zijn seizoen wil maken, moet er gewonnen worden, want in geval van een puntendeling of verlies ligt de weg open voor de meest vervloekte scenarios. Van minstens evenveel belang is of de club een deftig B-plan achter de hand heeft na de toch wel amateuristische wijze waarop het mislopen van de transfer van Stef Peeters is gegaan.

Verrassend, maar vrijdagavond al liet topfavoriet voor de titel Zulte-Waregem alweer thuis punten liggen tegen Dender. Vreemd, want buitenshuis scoort Waregem met 6 op 6 het maximum. Gano was toch weer goed voor een doelpuntje, in dit geval de openingstreffer. Benieuwd wat Lommel er later vandaag van bakt op bezoek bij Lierse Kempenzonen, maar mits winst doet het een gouden zaak in het klassement.

Beerschot zag de voorbije weken een handvol sterkhouders vertrekken en er kwam maar weinig in de plaats (alhoewel, Tshimanga en Tom Reyners zijn nu een kielse Rat), maar desondanks pakte het gisteren zijn tweede overwinning (2-1 tegen Francs Borains). Coach Wieland stond regelmatig aan de klaagmuur om versterking te vragen, maar dat bracht weinig zoden aan de dijk. En waaraan herkent men een goeie trainer? Dat is er een die aan de slag gaat met de beschikbare middelen en er het beste van maakt en dat doet Wieland. Knap werk!

Tot slot nog een woordje over onze sportieve rivaal van vorig seizoen. RWDM pakte gisteren een verdiend puntje op Sclessin en lijkt daarmee zijn draai te hebben gevonden in de Jupiler pro League. De manier waarop Vincent Euvrard werd ontslagen hoort thuis in een cowboyfilm, maar wel bijzonder knap dat de Brusselaars geen zotte dingen deden tijdens de zomermercato en hun kern van vorig seizoen grotendeels wisten samen te houden met als voornaamste aankoop de geweldige transfer van een speler die de Belgische competitie kent nl. Xavier Mercier, ex-OHL en Kortrijk. Een groep proberen samen te houden, het leidt vaak tot betere resultaten dan een bijna volledig nieuwe ploeg kopen. Waren ze maar eerder tot dat besef gekomen op de Freethiel.

PVW.