StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat had de vierde speeldag in petto?
Het voorspel van die vierde speeldag begon voor SK Beveren met een flinke afknapper. Donderdagavond arriveerde Stef Peeters met vriendin op de Freethiel om er een contract te tekenen, maar de door de supporters zo verhoopte witte rook kwam er niet. Het was de vertegenwoordiger van de Bolt in hoogst eigen persoon Scott Davis, die aan het einde van die bewuste donderdagavond er de stekker uithaalde. Ook al zullen vooraf de nodige afspraken met het management van Peeters zijn gemaakt over het prijskaartje, het is schering en inslag in dat wereldje dat op het laatste nippertje bepaalde cijfers nog wat worden aangepast en deals daardoor worden afgeblazen, maar daar sta je dan als sportief directeur, coach en weet ik veel wie nog allemaal. Heel jammer, want ondanks de aangename partij van zondagavond tegen Standard, een kanjer als Stef Peeters heeft de kwaliteiten om een elftal op sleeptouw te nemen en zo'n ervaren rat mist onze ploeg op dit moment.
Naast het feit dat SK Beveren een vermakelijke partij afleverde die 3 punten opleverde, is er de knappe 12 op 12 van Lommel. Opvallend daarbij is dat het al zijn wedstrijden won met het kleinste verschil, maar daar liggen ze terecht niet wakker van aan de Gestelsedijk. Lommel had ook vorig seizoen al een zeer getalenteerde spelerskern, maar te weinig ervaring om echt mee te doen voor de prijzen. Het wist die jonge ploeg grotendeels samen te houden, aangevuld met enkele routiniers en reken maar dat zij hoog eindigen dit seizoen. Het is uiteraard nog vroeg om conclusies te trekken, maar winnen en in dit geval alle 4 de gespeelde wedstrijden winnen, dat zorgt voor een boost aan vertrouwen en daar komt men een heel eind mee, zeker wanneer de vereiste kwaliteit aanwezig is.
Indien Beerscot zijn inhaalwedstrijd op Sclessin tegen SL16 tot een goed eind brengt, staan de Mannekens met 9 punten op een keurige tweede plaats en dat is knap voor een ploeg die grote problemen heeft om de financiële touwtjes aan mekaar te knopen. Goed werk van coach Wieland die er blijkbaar prima in slaagt de geciteerde zorgen buiten de kleedkamaer te houden.
Op nu al vijf punten van Lommel volgt een kwartet met naast Zulte-Waregem dat wellicht op een kleinere achterstand had gehoopt, ook nieuwkomer Patro Maasmechelen en de beloftenploegen van Club Nxt en Jong Genk en dat is prima werk van de laatst genoemde 3 ploegen.
Degradant uit de JPL Oostende zit voorlopig nog in het schuitje waaruit SK Beveren zich dit weekend heeft bevrijd. Komend weekend is er geen competitievoetbal, maar staat de Croky Cup centraal. Onze Leeuwen trekken naar het verre Virton en dat wordt gegarandeerd lastig. Laat ons hopen dat Yousef Salech er zaterdagavond weer als de kippen bij is om SKB op voorsprong te trappen, want we hebben zondagavond gemerkt dat een vroege voorsprong een stuk gemakkelijker voetbalt.

* KSKB verzekert zich meteen van eerste driepunter.
Ook in de lagere reeksen is het voetbal het voorbije weekend begonnen en net zoals de voorgaande seizoenen zal Geert De Vreese onze trouwe dienaar zijn om ons bij te praten over de verrichtingen van KSK Beveren waarvoor een dikke merci Geert!

KSK Beveren is zaterdagavond uitstekend begonnen aan de competitie in de eerste provinciale.
De vooraf als zeer moeilijk bestempelde wedstrijd uit bij Berlare werd tot een goed einde gebracht.
Geelblauw speelde een zeer sterke eerste helft, maar werd daarvoor niet beloond, ruststand 0-0 dus.
Even na het uur kwam Beveren dan toch verdiend op voorsprong dankzij nieuwkomer Volckerick.
Een goeie vijf minuten later leek de partij beslecht door een doelpunt van ook al nieuwkomer Van Osselaer : 0-2. Deze 36-jarige spits was een icoon van Vigor Hamme en hing daar op het eind van vorig seizoen de schoenen aan de haak maar mede door de overtuigingskracht van Robby Buyens besliste hij om er toch nog een jaartje bij te doen en dit bij KSK Beveren dus.
Enkele minuten voor tijd kwam er toch nog spanning in de partij door een thuisdoelpunt maar verder kwam Berlare niet meer. Een mooie uitzege dus en deze vraagt om bevestiging volgende week in een ook al moeilijke thuismatch tegen de buren uit Melsele, een Beverse derby dus.

GDV & PVW