StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB DOORGAAN IS HET ENIGE WAT TELT IN EEN BEKERCAMPAGNE.

Thibault Patris is vanavond de spelleider voor de bekermatch van SK Beveren op bezoek bij Excelsior Virton. Waarom beginnen we met die naam? Vorig seizoen leidde de Heer Patris de bekerwedstrijd in de eerste ronde van de Croky Cup op het veld van Visé en zwaaide betrokkene viermaal met geel voor een Leeuw, terwijl de spelers van Visé de dans ontsprongen. Dat was trouwens de match waarin Daniel Maderner zich bijzonder zwaar blesseerde en bij mijn weten sindsdien geen minuut meer voor SK Beveren speelde, maar deze blessure werd niet in een duel opgelopen, maar veroorzaakt door de slechte toestand van het veld. We duimen er dus voor dat de naam van Thibault Patris in mijn nabeschouwing van zondag weinig of niet zal voorkomen, want dan heeft een scheids gewoonlijk een goeie match gefloten.

Gisteren even een kijkje laten nemen op de website van Virton om ons te vergewissen of daar nog vertrouwde namen rondlopen en dat was inderdaad het geval. Alleen, we weten niet in hoeverre die website nog geloofwaardig is, want ook de namen van aanvaller Anné stond er nog tussen en die voetbalt inmiddels voor Deinze, maar ook Allessandro Albanese komt nog voor, terwijl die op zijn beurt in loondienst van KV Oostende "zou" zijn. Verder vinden we Mboyo en Pierre Bourdin nog terug, evenals Yannick Aguemont, maar zullen we als uitgangspunt aannemen dat het een kwestie is van vertrouwen in de eigen ploeg te hebben en minder uit te gaan van de namen bij de tegenstander, want namen zeggen iets, maar niet alles.

Bekermatchen zijn dikwijls moeilijk te vergelijken met competitiewedstrijden. Op papier mindere ploegen willen zich in een bekerduel tegen een hoger gequoteerde ploeg wel eens overtreffen. SK Beveren zal ongetwijfeld moet hebben geput uit de gave prestatie tegen SL16, maar zoals aangehaald, bekerpartijen staan op zichzelf en over de kracht van SL16 tasten we zo vroeg op het seizoen nog in het duister. Er wordt vanavond afgetrapt om 19 uur in Virton en hopen de bevstiging te krijgen van het positieve tegen Standard en wie weet daar de basis te leggen voor de definitieve wederopstanding op 'T Kiel de week daarna. Komaan Leeuwen!

Patrick Van Wesemael.