Het zijn van die ondankbare wedstrijden waarin men niks te winnen, maar alles te verliezen heeft. En dat het naar eerste nationale gedegradeerde Virton niet per se de favoriete tegenstander is van SK Beveren werd vorig seizoen extra in de verf gezet, want deze bescheiden ploeg die op het einde van de rit zou zakken, slaagde er in liefst 4 kostbare punten te ontfutselen van titelkandidaat SKB. En hoe klein was het verschil met RWDM nu ook weer?
Er een kleine 500 kilometer voor over hebben bij 30 graden om zijn geliefkoosde club aan het werk te zien. een mens vraagt zich soms af of bestuur, technische staf en spelers voldoende beseffen hoeveel die club voor deze supporters betekent, afgaande op wat deze mensen bij momenten wordt voorgeschoteld, of moeten we zeggen, niet wordt voorgeschoteld en met hun voetbalhonger blijven zitten.

SK Beveren speelde zaterdag in Virton een degelijke partij waarin het nauwelijks in moeilijkheden kwam. Enkel de eerste 10 minuten na rust probeerde het onze Leeuwen onder druk te zetten en dat leverde een uitstekende kans op voor Gomes, maar keeper Deman die in de beker wellicht de voorkeur krijgt op Reus en niet voor het eerst een attente indruk gaf, reageerde zeer gevat. Verder was het al SK Beveren wat de klok sloeg, maar een wereldmatch hoefde de portier van Virton in geen geval te spelen. Na prima afleggen van Servais in de 36ste minuut was het Sander Coopman die met een staalharde trap voor het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde. In de tweede helft was ook de ingevallen Kyeremateng dichtbij de bevrijdende 0-2, maar de prachtige afstandstrap van Gabriel stierf op de kruising. Alhoewel bij de 60 meegereisde supportes een gevoel van spannng ontbrak, blijft het toch altijd opletten voor sluwe vos Mboyo die met zijn pakken ervaring aan een halve kans voldoende heeft om een wedstrijd te laten kantelen. Het bleef uiteindelijk bij een dik verdiende en qua score iets te laag uitgevallen overwinning, maar zoals in de inleiding gisteren vermeld, in de beker telt alleen doorgaan. Morgen maandag wordt er geloot voor de volgende bekerronde en maken de eersteklassers hun opwachting.

Een leuke verschijning gisteren in het verre Virton was Alexandar Vukotic die in het gezelschap van verloren zoon en CEO Antoine Gobin na afloop van de wedstrijd de meegereisde supporters kwam groeten. Wat een fantastische kerel toch die Vuko en dat hij nog zo intens meeleeft met de club waar hij de mooiste jaren van zijn voetbalcarrière tot nu toe sleet, dat konden jullie hier de voorbije weken meermaals lezen. Dankjewel Alexandar voor de steun, altijd welkom, want het heeft geholpen!
Lees hierna het volledig wedstrijdverslag van Maarten Van Mieghem, afkomstig van de officiële website van SK Beveren.

SKB BEKERT VERDER NA 0-1 OVERWINNING TEGEN VIRTON

Onze Leeuwen trokken vandaag naar het uiterste zuiden van ons land om het in de beker op te nemen tegen Virton. SKB voetbalde in de eerste helft heel wat kansen bij elkaar, Coopman zette geel-blauw op voorsprong. Na rust ging onze Leeuwen op zoek naar een tweede doelpunt, maar doelman De Ridder en het doelhout verhinderden dat. Deman bleef attent en behield de nul. Eindstand: 0-1.

SKB toonde in de beginfase, ondanks de hitte, meteen drang naar voor. Toch was het een kwartier wachten op een eerste kans. Een hoekschop van Servais werd door Goncalves richting doel gekopt, een inglijdende Bateau kon onvoldoende bij de bal.
Na 21 minuten kreeg Verstraete wat vrijheid om uit te halen. Zijn pegel vloog een half metertje over. Vijf minuten later kon ook Servais op doel besluiten, maar hij kraakte zijn schot. Ook Goncalves had zin in een afstandsschot, doelman De Ridder liet zich niet verrassen. Amper twee minuten later krulde Hrncar een voorzet op het hoofd van Salech. De kopbal van de spits belandde met een bots in de handen van de thuisgoalie.
In de 36ste minuut viel het verdiende doelpunt dan toch! Servais legde perfect af voor Coopman, de aanvallende middenvelder aarzelde niet en knalde de bal met links voorbij De Ridder: 0-1. In het slot van de eerste helft gingen Salech en Verstraete nog hun kans, maar hun pogingen misten het kader. Virton zette hier buiten een mislukte poging van Mboyo niets tegenover. Ruststand: 0-1.

De eerste kans na rust kwam op naam van Verstraete. Na een knappe collectieve aanval kon de middenvelder uithalen, zijn schot vloog over. Het spelbeeld van de eerste helft herhaalde zich echter niet. Virton begon vinniger aan de tweede helft, een kopbal van Mboyo ging voorlangs.
In de 57ste minuut leek Ismaheel Hrncar op weg te zetten naar de 0-2, maar de Slowaak besloot naast. Niet veel later kwamen Geusens en Kyeremateng in het team ten koste van Luiz en Servais. Virton gaf de bal aan onze Leeuwen om zelf scherp te kunnen counteren. Op één van deze tegenprikken belandde het leer bij thuisspeler Gomes die kon draaien en afdrukken. Deman was attent en pakte uit met een prima redding.
In minuut 73 had de ingevallen Kyeremateng iets heel erg moois in gedachten. De spits haalde vanop ruime afstand uit, zijn knal spatte uiteen op de kruising. Jammer! In het slotkwartier liet coach De Decker Limbombe debuteren, ook Fall Ndour kwam nog tussen de lijnen.
Negen minuten voor tijd volgde een nieuwe kans voor Kyeremateng, thuisdoelman De Ridder pakte uit met een prima reflex. De kleine voorsprong zorgde voor spanning tot in het slot, maar SKB slaagde erin de partij volwassen uit te spelen.
Eindstand: 0-1.