* Loting Croky Cup levert aantrekkelijke affiche op.
Maandag werd geloot voor de 1/16e finales van de Beker van België waarin de eersteklassers het strijdtoneel betreden. Vorig seizoen zorgde SK Beveren in die fase de bekercampagne bijna voor een enorme bekerstunt door de latere bekerwinnaar Antwerp 120 minuten aan de klap te houden en pas na het nemen van strafschoppen het onderspit moest delven voor de Great Old (dramatische Panenka van Hoggas en een al even rampzalige penalty van Mbokani huizenhoog over). De waarheid gebiedt te vermelden dat SK Beveren gedurende een minuut of 80 met 11 tegen 10 mocht spelen vanwege rood voor Vincent Janssen.
En ook gisteren waren de balletjes in de trommel SK Beveren niet ongunstig gezind. De mannen van Wim De Decker mogen zich in het ruime wekend van 31 oktober t.e.m. 2 november (in de loop van deze week zullen de exacte data bekend worden) vergenoegen op een interessante confrontatie met Westerlo. Interessant, want SK Beveren lootte thuisvoordeel en sportief gezien is het bij voorbaat niet kansloos tegen de Kemphanen. Zowel Westerlo als SKB kenden een moeizame start en alhoewel de competitie nog niet als verloren hoeft te worden beschouwd, is de weg naar boven nog een heel eind verwijderd. In zulke situaties kan de beker een ideale afleiding zijn op een wat grijs en moeilijk seizoen. Een aantal jaar geleden, om precies te zijn 24 september 2019, stonden beide ploegen ook tegenover mekaar op de Freethiel (ik dacht Beveren als eerst en Westerlo als tweedeklasser) en lieten onze Leeuwen een goedkoop verworven 3-1 ruststand, na rust ontglippen tot een 3-4 nederlaag. Paul Keita die door Arnaud Mercier als experiment centraal achterin werd geposteerd, mocht 3 goals op zijn klak schrijven en dat met Cauffriez op de bank en Vuko in de tribune. Bob Peeters zat bij Westel op de bank en was naar verluidt aan de rust te horen tot op het terras van Motel Beveren (jullie hoeven natuurlijk niet alles te geloven wat ik hier schrijf). Alleszins een plezant matchke om naar uit te kijken en hopelijk hebben beide teams tegen die tijd de moeilijkste periode van het seizoen achter de rug.

* KSKB neemt een vliegende start in eerste provinciale.
Vorige week opende KSK Beveren zijn seizoen knap met winst in Berlare en die mooie prestatie vroeg om bevestiging in de derby van afgelopen zaterdag tegen de buren uit Melsele. Die vraag werd met glans beantwoord en Geert De Vreese blonk uiteraard graag mee. Lees hierna het wedstrijdverslag van Geert.

KSK Beveren heeft zaterdagavond zijn eerste thuiswedstrijd met bravoure afgewerkt.
De buren uit Melsele werden op een kurkdroge 5-0 nederlaag getrakteerd. De partij kon niet beter beginnen voor geelblauw toen Van Lokeren in de derde minuut een strafschop kon omzetten.
Even leek het erop dat Beveren zich in slaap zou laten wiegen maar halfweg de eerste helft werd de score toch verdubbeld door Van Osselaer, zijn tweede doelpunt van het seizoen reeds. 2-0 was ook de ruststand.
Vijf minuten na de pauze werd de partij volledig beslist na een aanval volgens het boekje, afgewerkt door Volckerick.
In de slotfase werd de zege nog opgesmukt door een tweede penaltygoal van Van Lokeren en nog eens een doelpunt van Volckerick, zijn derde al van het nog prille seizoen.
Melsele kon de Beverse doelman amper bedreigen en beleefde alvast een moeilijke avond.
Geelblauw heeft , samen met Haasdonk, Drongen, Doorslaar en Lembeke , nog het maximum van de punten , zes op zes.
Volgende week staat er opnieuw een thuispartij op het programma, ditmaal tegen Borsbeke, de kampioen van vorig seizoen en dat wordt alvast een serieuze test voor KSK Beveren.