StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB IS DE WEG NAAR BOVEN INGEZET?

Met 2 zuinige overwinningen uit even zoveel wedstrijden (2-0 tegen SL16 en 0-1 in Virton), heeft SK Beveren na een zeer bleke competitiestart, de smaak van winst weer te pakken. Wat tegen Jong Genk, Seraing en Eisden niet lukte, de nul houden, gebeurde wel tegen SL16 en Virton met weliswaar een tikkeltje meeval, tweemaal na mekaar met overigens 2 verschillende keepers onder de lat. Het waren geen tegenstanders van formaat en we blijven voorzichtig om voorbarige conclusies te trekken, maar het defensief compartiment lijkt aan vertrouwen te winnen en dat komt de hele ploeg ten goede. Die vastheid ontbreekt voorlopig op het middenveld en voorin. Yousef Salech heeft op 2 wedstrijden al meer getoond dan zijn collega-aanvallers samen in de tot nu toe gespeelde matchen, maar het zou wenselijk zijn dat het niet allemaal van hem alleen moet komen. Bij Koyalipou hebben we wel de indruk dat hij elk ogenblik kan ontploffen, maar het wordt stilaan tijd. Misschien is ons middenveld wel het compartiment wat de coach het meest zorgen baart. De zekerheden van vorig seizoen (Luiz, Ismaheel en Hrncar) zijn dat voor Wim De Decker niet meer en die twijfel straalt af op de spelers in kwestie. Gelukkig hebben we dit seizoen weer de Louis Verstraete zoals we hem graag zien en wie weet kan nieuwkomer Giorgi er voor zorgen dat het los zand wat meer gebonden raakt. Benieuwd of Anthony Limbombe op Beerschot mag starten.

Gezien het vertrek van een aantal sterkhouders, leek Beerschot op een moeilijk seizoen af te stevenen. Daar viel echter in de eerste 3 matchen (de Mannekens hebben nog een partij tegoed) weinig van te merken. Het pakte 6 op 6 buitenshuis en had thuis tegen Waregem beter verdiend dan te verliezen. Opvallend : Tshimanga en Reyners die bij SK Beveren al blij mochten zijn met een plaatsje op de bank, hadden de voorbije competitiematchen een basisplaats. In de bekermatch op Daknam vorig weekend, liet Beerschot in de slotminuten een 1-3 voorsprong ontglippen, maar in de reeks strafschoppen was het foutloos. Zowel de 3-3 na 120 minuten en de penaltyreeks waarin met scherp werd geschoten, leveren waarschijnlijk interessante info op voor onze technische staf.

In de play-offs vorig seizoen bezorgde Vuko in de slotminuten voor een Bevers feestje door op hoekschop het enige doelpunt van de match binnen te koppen. Wat mij betreft mag de beslissing morgen vroeger vallen en uiteraard opnieuw in het voordeel van onze Leeuwen! Coach Wim De Decker is zich alvast bewust van het belang van deze wedstrijd, want verdere averij oplopen in deze fase van het seizoen zou rampzalig zijn.

Patrick Van Wesemael.