StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kwaliteit is er, nu nog iedereen proberen in de pas te laten lopen.
Mooi interview in HLN donderdag met Wim De Decker waarin hij bevestigt dat bij het afsluiten van de zomermercato met Salech, Moistsrapishvili en Limbombe nog 3 gezochte profielen werden toegevoegd aan de kern. Yousef Salech bewees de voorbije 2 matchen dat hij klaar is om de best hoge verwachtingen (proberen de leemte die Barry, Mbokani en Ribeiro Costa hebben nagelaten) in de mate van het mogelijke op te vullen en Anthony Limbombe heeft ervaring zat om onmiddellijk inzetbaar te zijn. Voor de 21-jarige Georgische middenvelder Moistsrapishvili kan de aanpassingsperiode gezien de leeftijd en zijn eerste stappen in het buitenland misschien iets langer duren, maar de kwaliteiten om er te komen zijn aanwezig waardoor het sneller kan gaan dan verwacht. Volgens De Decker bieden deze nieuwe profielen de mogelijkheid om terug te vallen op bijkomende spelconcepten en dat is een verrijking voor de kern. Of deze 3 recente aanwinsten volstaan om de steile ambities van de club waar te maken, daarover durft Wim zich voorlopig niet uitspreken en gelijk heeft hij, want vorig seizoen puilde onze kern uit van kwaliteit, maar werd het net niet. Wel fijn om vast te stellen dat De Decker zelf overtuigd is over meer slagkracht te beschikken dankzij de laatste aanwinsten.
De resem doelkansen die tegen SL16 werden gecreëerd en het weinig werk dat Reus diende op te knappen, ervaart onze coach als de bevestiging van de progressie die zijn spelersgroep maakt. Automatismen en gevraagde looplijnen, ze worden steeds nadrukkelijker zichtbaar. Nog volgens onze trainer heeft de winst tegen SL16 deugd gedaan, want overwinningen zijn het beste medicijn om een groep mee te krijgen in een verhaal.

Over de bekerwinst in Virton is Wim zeer te spreken. "Vier uur in de bus is niet ideaal om de focus te houden. We hadden meer moeten/kunnen scoren, maar op de overwinning viel niks af te dingen." Over onze volgende tegenstander in de Croky Cup (Westerlo) zegt De Decker dat een topclub bij de supporters misschien meer aanspreekt, maar gezien het geïnvesteerde kapitaal bij de Kemphanen mag er gerust gesproken worden van een zeer goeie ploeg die beneden hun waarde staat gerangschikt. Wim is enthousiast over het thuisvoordeel in die bekermatch welke op woensdag 1 november om 20 uur zal worden gespeeld, want in een goed gevulde Freethiel is volgens hem altijd wat extra mogelijk met daarbij de verwijzing naar vorig seizoen toen de latere bekerwinnaar Antwerp verlengingen en strafschoppen nodig had om door te stoten.

"Een ploeg met dynamiek die verder bouwt op het geraamte van vorig seizoen", zo omschrijft De Decker het Beerschot dat vanavond onze tegenstander is en dat hij recent meermaals aan het werk zag. Wim is bijzonder benieuwd naar de reactie van zijn jonkies en buitenlanders nu er voor het eerst wordt gespeeld in een sfeervol en goed gevuld stadion. Wie voor vanavond over de beste papieren beschikt laat onze coach in het midden aangezien hij niet met de jongens van Beerschot werkt, maar over het belang van de match heeft hij uiteraard wel iets te zeggen. "Een zeer belangrijke in deze fase van het kampioenschap en het is alleszins onze intentie om met de 3 punten terug naar Beveren te keren. Hoe vaker men wint, des te sneller stappen in het groepsproces worden gezet en aangezien er heel wat nieuwkomers zijn, is winnen een cruciaal gegeven."
Tot zover een beknopte samenvatting van openhartig gesprek met onze coach in Het Laatste Nieuws.

PVW.