StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Doelen bijstellen en daarna zien we wel.
Het was een interessant weekend geweest om wat aan onze achterstand te knabbelen ten opzichte van Lommel en dat gebeurde uiteindelijk wel, maar een inhaalrace is gedoemd om te mislukken met gelijke spelen. Vlug even naar het klassement gekeken van vorig seizoen na 5 speeldagen en toen nam Lierse de plaats van Lommel in bovenaan met ook 12 punten. Lommel schiet blijkbaar regelmatig goed uit de startblokken, want het verzamelde vorig seizoen 9 punten uit 5 matchen en deed daarmee 1 puntje beter dan SK Beveren en RWDM die op een gedeelde derde plaats stonden. Als we toen over een slechte start spraken met 8 op 15, hoe noemen we de huidige dan met 5 op 15? Op zichzelf is een puntje in Beerschot geen slecht resultaat en eigenlijk was het een betere wedstrijd dan die van vorig seizoen toen Vuko bij het ingaan van de blessuretijd de 0-1 tegen de touwen kopte en zowel Beerschot als SK Beveren een pak meer kwaliteit in de rangen hadden, maar de onderste regionen van het klassement verlaten gebeurt niet met kleine stapjes. Daarvoor zijn een paar serietjes nodig, maar zoals SK Beveren nu speelt zien we niet goed in hoe een reeks winstpartijen in mekaar te knutselen. Amper 1 goal in 3 uitwedstrijden, 3 goals in 2 thuismatchen tegen wat ondertussen gebleken is (Seraing en SL16) 2 mindere ploegen en slechts1 overwinning uit 5 wedstrijden, dat zijn zeer sombere resultaten die ons helaas moeten aanzetten om de doelstellingen voor dit seizoen "voorlopig" bij te stellen. Laat ons in afwachting van het neerzetten van een reeksje overwinningen, niet meer praten over pakweg de top3, maar onze ambitie bij de top6 situeren en dus het vermijden van play-downs en wees gerust, dat zal al een hele opdracht worden.
Het heeft geen enkele zin om ons, ondanks de ontegensprekelijke individuele klasse bij een aantal spelers, een goeie ploeg te laten aanpraten, want er staat geen ploeg, maar 11 spelers die het beste van zichzelf proberen te geven. Misschien had Anthony Limbombe na een paar dagen al genoeg gezien toen hem naar de ambitie van SK Beveren werd gevraagd en verklaarde "we gaan voor het hoogst haalbare". Een zeer diplomatisch antwoord en veelzeggend.
En ja, we popelen van ongeduld om mits een mooie reeks die verwachtingen met plezier weer op te poetsen, want laat ons eerlijk zijn, de kwaliteit van vorig seizoen is er lang niet meer, maar er is nog wel voldoende om veel beter te doen dan wat onze Leeuwen tot nu toe op de mat brachten.

PVW.