* SK Beveren alsnog langszij in vriendschappelijk duel met Anderlecht.
Maandag stonden de selecties van SKB en RSCA in een vriendschappelijke pot voetbal op de Freethiel tegenover mekaar. Het betrof in hoofdzaak spelers die zowel bij SK Beveren als Anderlecht tijdens hun respectievelijke competitiematchen van afgelopen weekend tegen Beerschot en Kortrijk aanvankelijk op de bank zaten en mochten invallen, sommigen hoefden zelfs niet eens van de bank te komen. In het wedstrijdslot toen Anderlecht de voet van het gaspedaal haalde, kon Koyalipou alsnog de 0-2 ruststand ongedaan maken. We hebben ondertussen geleerd aan dit soort matchen niet het minste belang te hechten, want ze zijn vooral nuttig voor spelers die aan hun revalidatie werken of om matchritme op te doen in het geval van iemand als Moistsrapishvili. Uiteraard zullen ook spelers die in het weekend weinig of geen minuten maakten in het fanion, behoefte hebben aan het onderhouden van hun conditie. Wat een mens zich afvraagt is of iemand als Koyalipou die tweemaal scoorde tegen Anderlecht, maar in de competitie uiterst moeizaam de weg naar de netten vindt, vertrouwen tankt uit zulke partijen. Nu is het kopje van een aanvaller een behoorlijk delicaat lichaamsdeel, maar scoren in een vriendschappelijke of een competitiematch, de omstandigheden zijn toch totaal anders. En toch, er lopen er bij SK Beveren niet zoveel rond waarbij we het gevoel hebben dat het kantelpunt in positieve zin nabij is, maar met Koya is dat er zeker wel, in tegenstelling tot bv. Kyeremateng, maar we vergissen ons graag.
Lees hierna het wedstrijdverslag van SKB-Anderlecht afkomstig van de officiële website van Anderlecht en samengesteld door Maarten Van Mieghem.

SKB nam het vandaag in het eigen Freethielstadion in een vriendschappelijk oefenduel op tegen RSC Anderlecht. Ondanks talrijke kansen voor de thuisploeg, kwamen de bezoekers op voorsprong via Arnstad. Vlak voor rust verdubbelde Vazquez de voorsprong. Anderlecht speelde na rust vrank en vrij, maar het was geel-blauw dat wist te scoren. Koyalipou was de doelpuntenmaker van dienst, in het slot van de partij liet hij de netten twee keer trillen. Eindstand: 2-2.

SKB begon vanmiddag het best aan de partij. Coosemans moest twee keer attent reageren op pogingen van Koyalipou en Servais. Op het kwartier een nieuwe kans voor Koyalipou. De spits duwde het leer over, nadat Dassy hem in één tijd voor doel wist te vinden. Niet veel later klemde Coosemans een lage schuiver van Servais.
In de 25ste minuut dreigden de bezoekers voor het eerst. Deman verwerkte een uithaal van Stroeykens spectaculair in hoekschop. Aan de overzijde zette Koyalipou zich goed door, zijn uithaal vloog over.
Hoewel geel-blauw veruit de meeste kansen bij elkaar voetbalde, was het Anderlecht dat op voorsprong kwam. Arnstad kreeg te veel tijd om uit te halen, de Noor zocht en vond de verste hoek: 0-1. Na dit doelpunt namen de bezoekers de partij in handen. Deman moest redding brengen op een nieuwe uithaal van Arnstad, ook op een afstandsschot van Masscho reageerde onze goalie gevat.
Vlak voor rust kon Anderlecht na een snelle tegenaanval de voorsprong verdubbelen, Vazquez was de doelpuntenmaker: 0-2. In het slot van de eerste helft vloog een kopbal van Koyalipou in de bots nog over, Coosemans bracht redding op een uithaal van Servais. Ruststand: 0-2.

Anderlecht kwam het felst uit de kleedkamer. Filipovic moest Arnstad meteen tot twee maal toe afblokken. Een kopbal van Vazquez ging naast, een frivool hakje van de Nederlander eindigde in de handen van Deman. Aan de overzijde hield Coosemans Koyalipou andermaal van een doelpunt. Vijf minuten later knalde de spits nogmaals over.
Op het uur verschenen Mertens en Khatir tussen de lijnen, Kyeremateng en Servais gingen naar de kant. Deman bleef ondertussen attent keepen. De doelman zweefde een krul van Dreyer uit doel en hij hield ook Degreef met een voetveeg van een doelpunt.
Aan de overzijde was de ingevallen Trari meteen dreigend, Koyalipou kon een scherpe voorzet van de flankspeler in doel duwen: 1-2. SKB ging in het slot nog op zoek naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk nog in de allerlaatste seconden van de partij. Na druk zetten van Trari belandde de bal bij Koyalipou, de spits knalde het leer vervolgens onhoudbaar in de winkelhaak: 2-2, meteen ook de eindstand.

61. Kristian Arnstad
19. Justin Lonwijk (62' Tristan Degreef)

Scoreverloop:
29' 0-1 Arnstad
41' 0-2 Vazquez
79' 1-2 Koyalipou
90' 2-2 Koyalipou

Maarten Van Mieghem.

* KSK Beveren vergeet zichzelf te belonen.
De wetten van de sport zijn soms ongenadig hard, dat mocht KSK Beveren afgelopen zaterdag ondervinden in de interessante thuispartij tegen de kampioen van vorig seizoen. Geert De Vreese schrijft ons bij met zijn wekelijks verslagje waarvoor alweer dank Geert.
Dat voetbal soms onrechtvaardig kan zijn, heeft KSK Beveren gisteren zelf aan de lijve ondervonden.
Thuis leed geelblauw zijn eerste nederlaag van het seizoen, het werd 1-2 tegen Borsbeke, de kampioen van vorig seizoen.
De bezoekers kwamen na vijf minuten reeds op voorsprong door een knappe individuele actie.
De resterende tijd van de eerste helft werd volledig gedomineerd door Beveren maar de bal wou er niet in , ook al door een uitstekende bezoekende doelman, die ook eenmaal werd gered door de lat. Ruststand 0-1.
Hetzelfde spelbeeld na de rust. KSKB bleef domineren maar bleef morsen met de kansen. Ditmaal stond ook de paal al eens in de weg.
Tot tien minuten voor tijd . De bal kwam perfect voor de voeten van Volckerick, die keihard binnenschoot : 1-1. Het vierde doelpunt reeds van Volckerick dit seizoen. Enorme vreugde bij Beveren maar die sloeg 1 minuut later reeds om in bittere ontgoocheling. Een vrije trap op de rand van de zestien werd in de winkelhaak gepoeierd : 1-2.
De tweede bal van de bezoekers tussen de palen. In het slot bleef het offensief van Beveren verder duren maar aan de score veranderde niets meer. Een zure nederlaag, maar dat is nu eenmaal voetbal. Volgende week hopelijk een beter resultaat in Drongen, dat samen met Haasdonk wel nog het maximum heeft, negen op negen dus.