StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Vanuit Bornem met de bus naar Deinze.
Voglende week vrijdag 29 september om 20 uur opent SK Beverne in Deinze de zevende speeldag.
Voor deze wedstrijd legt supportersclub Freethielvrienden Bornem een bus in naar Deinze. We vertrekken om 18.15 uur aan ons lokaal Café De Zwaan in Hingene.
Het betreft in tegenstelling tot eerdere berichten, geen wedstrijd met combiregeling, maar het zou wel prettig zijn dat de supporters die in het verleden kwamen aankloppen om mee te rijden omdat er een risicowedstrijd op het programma stond en dat waren er vorig seizoen veel, zich ook eens zouden melden voor wedstrijden waar geen combiregeling van toepassing is zodat de onkosten voor de bus enigszins gedrukt kunnen worden en samen rijden is toch altijd net dat tikkeltje gezelliger dan met de auto. Concreet : onze bus vertrekt in Hingene op vrijdagavond 29 september om 18.15 uur. Leden betalen 8 Euro voor de bus, niet-leden 11 Euro.
Wie interesse heeft (het is altijd fijn nieuwe gezichten te leren kennen) stuurt een mailtje naar : info@freethielvrienden.be en ontvangt vervolgens de nodige gegevens om over te schrijven. Zeker doen!

* Twee mooie affiches vanavond om speeldag 6 te openen.
Het interlandvoetbal wordt weer voor een tijdje in de koelkast geschoven en het competitievoetbal krijgt weer de eerste viool toegespeeld. Naar goede gewoonte staan er op vrijdagavond 2 wedstrijden op het programma en het zijn er om naar uit te kijen. De door iedereen zowat vooruitgeschoven titelkandidaat Waregem ontvangt thuis het ambitieuze Deinze dat op dit moment amper een puntje minder telt (10 voor Z-W en 9 voor Deinze). De mannen van Vincent Euvrard worstelen met een bizarre puntenverhouding thuis en uit. Voor de eigen supporters pakte de gedoodverfde titelfavoriet amper 1 op 6 en alhoewel het op verplaatsing ook niet altijd van een leien dakje liep, oogt de balans met 9 op 9 bijzonder fraai. Wint Waregem voor het eerst dit seizoen aan de Gaverbeek of steekt na Francs Borains en Dender ook stokken in de Waregemse wielen, het antwoord volgt vanavond omstreeks 22 uur. Patro Maasmechelen staat met 10 punten uit 5 wedstrijden op gelijke hoogte met Waregem en het team van Stijn Stijnen mag als promovendus gerust als revelatie van de CPL tot nu toe worden bestempeld. Patro ontvangt vanavond het Dender van Timmy Simons en dat is toch een ander verhaal dan vorig seizoen toen Dender op het nippertje het behoud wist te verzekeren. Dender diende afgelopen weekend koploper Lommel een eerste competitienederlaag toe met Bruny Nsimba in een hoofdrol (hij scoorde tweemal).
Met op zaterdag Seraing tegen de RSCA Futures, Club Nxt tegen SL16 en Oostende tegen Jong Genk, nemen een zestal ploegen het tegen mekaar op die punten kunnen gebruiken om hun klassement wat op te smukken.
Met betrekking tot het klassement is Lommel-Francs Borains de meest interessante match op zondag, maar uiteraard hebben de supporters van SK Beveren de thuismatch tegen Club Luik met stip genoteerd. Op deze match komen we zaterdag naar goede gewoonte wat uitgebreider terug.
Na de vroege bekeruitschakeling liep Lommel vorig weekend ook tegen zijn eerste seizoensnederlaag op in Dender. Benieuwd of de Noord-Limburgers de draad weer kunnen opnemen en hun leidersplaats verdedigen tegen het toch wel verrassende Francs Borains dat als promovendus ondertussen 9 punten verzamelde onder leiding van ex-coach Arnaud Mercier en de onverslijtbare Teddy Chevalier.
De zesde speeldag wordt afgesloten op het Lisp door 2 traditieclubs. Lierse Kempenzonen snakt naar de vorm van vorig seizoen toen het na 10 speeldagen het klassement aanvoerde, maar het liet, net als SK Beveren overigens, heel wat kwaliteit vertrekken en dan wordt het lastig. De Pallieters ontvangen op het Lisp Beerschot dat vorig weekend niet voorbij een stug Beveren geraakte. De Mannekens staan onopvallend in de middenmoot, maar als het de gevraagde forfaitscore tegen SL16 mag bijschrijven en die uitspraak wacht wellicht binnenkort, staat het propertjes samen met Waregem en Patro Maasmechelen op een gedeelte tweede positie in de rangschikking. Op naar een fijn voetbalweekend met veel gelijke spelen en winst voor onze Leeuwen!

PVW