StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MUIS VAN KLEUR VERANDEREN.

Het seizoen is vijf speeldagen ver en als er iets is wat SK Beveren tot nu toe nog niet heeft gedaan, dan is het wel zijn seizoen kleur geven. Het kruipt als een grijze muis doorheen de eerste weken van de competitie en van enige lijn in het elftal is amper sprake. Een keer gewonnen, tweemaal gelijk gespeeld en 2x verloren. Vier goals gemaakt en evenveel tegen. Vijf matchen gespeeld en 5 punten. De glans van vorig seizoen is thans dof aangeslagen en het is de hoogste tijd om de poetsdoekjes en potje blink weer boven te halen. We hebben het vergrootglas er deze week even bij gehaald en de eerste voorzichtige tinten van beterschap in een compartiment van de ploeg opgemerkt. De voorbije 3 wedstrijden waaronder de bekermatch in Virton, hielden onze keepers (Reus en Deman) hun netten schoon en de woorden van een zekere Wesley Sonck indachtig "met een goeie doelman en spits komt men al een heel eind", zouden we kunnen stellen dat de helft van het werk klaar is. Nu nog een oplossing vinden voor de moeizame manier waarop de zone van de waarheid wordt betreden. De puzzelstukjes lijken aanwezig, maar worden blijkbaar niet op de juiste positie gelegd. Salech is een balvaste spits, maar laten we hem aub nog wat tijd gunnen om zich aan te passen aan een ploeg die er niet stond en nog altijd zoekende is. Met Hrncar, Ismaheel, Geusens en Limbombe beschikt Wim De Decker over een kwartet gasten die bewezen hebben een goeie voorzet te kunnen trappen, maar vaste keuzes maken lijkt moeilijk en die onzekerheid is geen goeie zaak voor het vertrouwen van betrokken spelers en de homogeniteit in het elftal.

Coach bij Club Luik is good old Gaétan Englebert en als die zijn kwaliteiten als voetballer naast die van de spelers legt waarmee hij dagelijks aan de slag gaat, zal Gaétan af en toe wel eens in de ogen wrijven op training om te beseffen of hij goed wakker is. Daarmee wil ik niet de minste afbreuk doen aan de mogelijkheden van de spelers van Club Luik, maar eerder onze eigen entourage laten inzien dat er ploegen zijn die het met minder moeten stellen en tot merkelijk betere resultaten komen. Kortom, het onderste uit de kan halen is een kunst en dat gevoel ontbreekt mij compleet dit seizoen en af en toe ook vorig seizoen, ondanks de prachtige resultaten. Met doelman Kevin Debati heeft Club Luik een oude bekende van de Freethiel in zijn kern, maar ook Benjamin Lambot passeerde wellicht in het verleden met Antwerp, Lierse of Cercle wel eens in het Waasland.

Er is maar één manier om ons klassement op te vrolijken en zich op iets langere termijn in de titelstrijd te mengen en dat kan enkel door een reeks overwinningen neer te zetten en mooi hoeven die niet altijd te zijn, maar het zou wel helpen.

Patrick Van Wesemael.