StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wonden likken na pijnlijk verlies tegen Luik.
Ach, we worden in ons dagelijks bestaan voortdurend geconfronteerd met situaties die diepere wonden slaan dan een thuisnederlaag tegen Club Luik en dan is het prettig soms onze zinnen even te kunnen verzetten met een matchke van de favoriete club en het voor- en nabeschouwen met de vrienden. Maar wat als die paar uurtjes ontspanning op hun beurt worden beïnvloed door een sportieve ontgoocheling, laat staan door een opeenvolging van sportieve teleurstellingen die het vooruitzicht op een mooi seizoen, al na een speeldag of 6 in de koelkast stopt. Het is een begrijpelijke ontgoocheling en een kwestie van te vermijden dat het een frustratie wordt. Zelfs coach Wim De Decker had er na de brilscore in Beerschot last van en omdat zijn collega Wieland van Beerschot vanwege kiespijn de persconferentie aan zijn T2 overliet, vond ook Wim De Decker het nodig om zijn kat te sturen naar de persbabbel. De T2 van Beerschot vond dat blijkbaar allerminst aardig, want na de gewonnen wedstrijd van zondagavond in Lierse, begon hij zijn perspraatje met de coach van de Pallieters te bedanken dat hij was gekomen en geen graten zag in de aanwezigheid van een T2.
Ontgoochelingen horen bij het leven en niet in het minst bij de sport, maar er mensen bij betrekken in het verhaal om de eigen verantwoordelijkheid te verzachten, dat hoeft niet. Misschien eens iets langer voor de spiegel staan om te zien wat beter kon/moet lijkt mij een beter idee. De hoogste tijd dat bestuur, technische staf en spelers de kopjes samen steken om er uit te komen, want dat er tot op heden ondermaats wordt gepresteerd, staat als een paal boven water en daaraan treffen de supporters geen schuld. En dat de fans hun ongenoegen een keer ventileren moet kunnen, want hen werd ook voor dit seizoen veel moois beloofd en dat lijken loze beloften, maar het moet uiteraard ook de bedoelng zijn om achter de ploeg te blijven staan in goeie en minder goeie tijden.

* Bevers voetbal beleefde een zwart weekend.
SK Beveren nam in eerste provinciale een vliegende start, maar het tweede opeenvolgende verlies maakt dat de meeste voetjes weer vaste grond hebben gevonden. Geert De Vreese schrijft jullie bij over de moeilijke uitwedstrijd in Drongen.

KSK Beveren heeft zondag zijn tweede opeenvolgende nederlaag geleden, het werd 2-0 uit bij Drongen dat nu alleen leider is met twaalf op twaalf. Halfweg de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong en tot overmaat van ramp werd die score op slag van rust verdubbeld. Een moeilijke tweede helft voor Beveren dus en ondanks drie wissels veranderde de score niet meer. Zo verdwijnt de uitstekende competitiestart van geelblauw wat in het niets. Beveren staat op een gedeelde vijfde plaats met toch al zes punten achter op Drongen dus. Volgende zaterdag staat er een thuispartij tegen Doorslaar op het programma. Eerste provinciale lijkt trouwens een reeks te worden waarin iedereen van iedereen kan winnen. Zo had hekkesluiter Kleit nog geen enkele maal gescoord maar scoorden ze zondag plots vijf maal tegen medeleider Haasdonk (5-4). Melsele kreeg in de eerste twee partijen geen poot aan de grond en lukt nu plots een zes op zes met liefst negen gemaakte doelpunten. Dat maakt voetbal trouwens zo mooi natuurlijk.

GDV & PVW