StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Bitsig gestart, maar in peis en vree geëindigd?
Dinsdagavond was het sportavond op de Freethiel en op basis van de resultaten van SK Beveren tot nu toe, zou men denken dat er minder belangstelling was voor dit altijd te appreciëren initiatief, maar niks daarvan. Niet dat het vechten was voor een zitje, maar de belangstelling viel best mee en bewijst hoe begaan veel van onze supporters zijn met het lot van hun favoriete club en hoeveel pijn het doet die ploeg welke door de beleidsmensen nog altijd wordt afgeschilderd als medegegadigde voor promotie, thans zo te zien zwalpen. Het verleden heeft mij geleerd dat men op zulke avonden wordt gesust met de nodige clichématige en verplichte praatjes waardoor ik voor mijzelf had uitgemaakt niet aanwezig te zijn. De afwezigen hebben echter altijd ongelijk, maar het spreekt vanzelf dat er wel enkele vrienden van de partij waren met wie ik daarna van gedachten kon wisselen. Jammer dat coach Wim De Decker ontbrak die, en dat zal niemand verbazen, het meest onder vuur lag die avond. Maar ook de afwezigheid van voorzitter Jo Van Moer was voor sommigen een smetje op dit initiatief.

Verder opvallend, de meeste vragen kwamen steeds weer van dezelfde supporters en daarbij moest ook sportief directeur Tom Van Den Abeele die wel de moed had om aanwezig te zijn, het meermaals ontgelden. En natuurlijk mogen de klassieke antwoorden op een dergelijke sportavond niet ontbreken zoals : "we waren rond voor een verlenging met Vuko, maar daags nadien kwam zijn makelaar met een rekening die dubbel zo hoog uitviel, of Dieumerci kan bij zijn huidige werkgever driemaal zoveel verdienen en dat liet ons budget niet toe." Van Stef Peeters werd dan weer gezegd dat hij inderdaad al medische testen had afgelegd en er een mondeling akkoord was, echter nog geen schriftelijk. Het aantrekken en verlengen van spelers die hoog op het verlanglijstje stonden van de coach, liggen mee aan de basis dat de financiële cijfers bij SK Beveren de voorbije 2 jaar rood kleurden en vormen wellicht de voornaamste oorzaak dat deze zomermercato de beoogde hoofdvogels elders een nest vonden. Die rode cijfers hoeven echter de toekomst van de club niet te hypothekeren, want deze worden door de Bolt Football Holdings aangezuiverd, maar zoals we in de pas afgelopen mercato hebben gemerkt, voor alles wordt een prijs betaald.
Hoe dan ook, het ging er bij momenten bitsig aan toe, maar verder alles onder controle en die handhaving kan je natuurlijk met een gerust gemoed toevertrouwen aan Bart Foubert. Ook onze CEO Antoine Gobin en commercieel directeur David Finaut welke in dit zeer kort verslagje niet werden geciteerd, kregen dinsdagavond het woord. Het kan naïef en ongeloofwaardig overkomen wanneer we stellen dat de aanwezige beleidsmensen dinsdag nog altijd geloven in een goeie afloop van dit seizoen, maar anderzijds kan het ook wijzen op de vaste overtuiging bij die mensen en ook dat is hun volste recht, dat met het spelersmateriaal wat thans voor handen is, beter mogelijk is en zo denken er ook heel wat supporters over. In dat geval doen onze technische staf en spelers er goed aan morgenavond, een mooie of lelijke maakt niet uit, driepunter mee te brengen vanuit Deinze naar het Waasland, want anders ziet het er niet best uit voor De Decker en zijn staf.

* Van de hemel naar de hel?
Iedereen (de BFH niet in het minst denk ik) gunde hem de transfer die hij ook kreeg, maar voorlopig is het absoluut geen succes. Thierno Barry versierde een mooie overgang naar het al even fraaie FC Basel, maar momenteel gaat het van kwaad naar erger voor zowel Barry als zijn Zwitserse club. Thierno werd kort na zijn overgang meteen in de ploeg gedropt en mocht ook Europees aan de bak. Zijn eerste doelpunt, maar helaas ook rode kaart (2x geel) lieten niet lang op zich wachten, maar daarna ging het snel bergaf. Basel dat bij de betere clubs van Zwitserland hoort, staat thans op een voorlaatste plaats in de rangschikking met amper 4 punten (er wordt met 12 ploegen gespeeld) en Barry moest zich het voorbije weekend (er werd met 3-2 verloren) tevreden stellen met een invalsbeurt van 28 minuten. Zekerheden bestaan niet in het voetbal en zelfs wanneer hij nog een jaartje in Beveren was gebleven, is het niet gezegd dat hij het wederom met de ogen toe de netten zou laten trillen, maar het ziet er toch meer en meer naar uit dat Thierno de stap iets te vroeg heeft gezet, tenzij hij voldoende nuchter is om te beseffen dat ook uit mindere periodes veel kan worden geleerd.

PVW.