StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB LAATSTE KANS VOOR WIM DE DECKER?

Vanavond om 20 uur openen KMSK Beinzen en SK Beveren in de Dakota-Arena de zevende speeldag en het zou niemand meer verbazen dat het er een wordt met gevolgen wanneer de terugrit naar Beveren met lege handen wordt aangevat. Na de mokerslag die Club Luik vorig weekend in de 90ste minuut uitdeelde op de Freethiel (1-2), is de verwachting dat het straks wel eens de laatste match van Wim De Decker als coach van SK Beveren kan geweest zijn indien er niet wordt geoogst. Zulke zaken worden nooit op voorhand uitgesproken en het zou ongepast zijn om Wim als enige schuldige aan te wijzen voor de malaise waarvan zeker sprake is mits een nederlaag in Deinze, maar er resten een club weinig andere mogelijkheden om uit het dal te klauteren dan de samenwerking met de coach te beëindigen. Opgelet, op het vlak van trainers ontslaan heeft de Bolt Football Holdings een betere reputatie dan de vorige bestuursploegen, maar alhoewel elk trainersontslag valt te betreuren, lijdzaam blijven toezien kan bij de entourage ook zorgen voor een gevoel van desinteresse bij de clubleiding.

De late 1-2 van Luik heeft voor behoorlijk wat frustraties gezorgd bij de fans en het ging er dan ook tamelijk fel aan toe op de supportersavond dinsdag jl.. Geen twijfel mogelijk, het geweer moet dringend van schouder worden veranderd of er zit een vlieg aan de lamp. Mouwen opstropen in Deinze en 3 punten pakken, er is geen weg naast. En dan is een bezoekje aan Deinze op dit moment allesbehalve een leuk cadeau, want de mannen van Grosjean maakten het vorig weekend Zulte-Waregem bijzonder lastig en werden enkel door pech nog voor rust van de 0-2 gehouden. De speeldag daarvoor veegde Deinze nagenoeg 90 minuten lang Club Luik van de mat, maar het moest wel wachten tot blessuretijd vooraleer de 1-0 viel. Deinze speelt momenteel met vertrouwen en door uiteenlopende omstandigheden is het net dat wat SK Beveren ontbreekt. De ploeg hangt als los zand aan mekaar en daar maken de tegenstanders gretig gebruik van. En er is ook geen patron om de ploeg bij de hand te nemen en uit het moeras te sleuren. Karaktermannen als Van Damme en Vukotic die het in zich hebben om de knuppel in het hoenderhok te gooien, zijn er niet meer. Of toch, Everton Luiz is er zo een, maar hij brengt dit seizoen vaker op de bank door dan tussen de lijnen. Dat voortdurend wisselen met spelers, in de ploeg en dan weer op de bank, maar ook ongebruikelijke positiewissels, het is de voornaamste oorzaak dat spelers ver beneden hun niveau van vorig seizoen presteren, iets willen forceren met als bijkomend vervelend gevolg sneller geblesseerd. Zo zullen we wellicht straks een onuitgegeven defensie voorgeschoteld krijgen, maar als we eerlijk zijn, de kern is voldoende ruim om dat op te vangen en echt onmisbare spelers op dit moment, ik zou het niet zo meteen kunnen zeggen. Wie weet is zo'n onuitgegeven elftal wel een vervelende zaak voor de coach van de tegenpartij. Wie we waarschijnlijk dit seizoen niet meer zullen terugzien is Alexander Corryn. Hij viel in tege Luik en liep een zware voetblessure op die hem wellicht tot het einde van het seizoen van de velden zal houden. We duimen voor een vlot herstel Alexander!

Het vertrouwen bij de supporters staat momenteel op een danig laag niveau dat zelfs winst in Deinze en een goeie match volgende week tegen Waregem (daar willen we op voorhand graag voor tekenen), lang niet de vele twijfels zal weg nemen bij de fans, maar wie weet wel de bevestiging brengen dat de hoop op een comback nog niet mag worden opgeborgen. Tot straks in Deinze!

Patrick Van Wesemael.