StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Patro Maasmechelen lachende derde.
De zevende speeldag in de CPL ligt achter ons en het was een speciale. Ondanks een 0-1 ruststand, verloor leider Lommel in Luik, maar het blijft voorlopig nog op kop van het klassement. De Noord-Limburgers zijn hun goeie cadans van de competitiestart even kwijt en tellen een puntje voorsprong op Patro Maasmechelen dat na een incidentrijke wedstrijd met 0-1 ging winnen bij SL16.
Waregem had die koppositie kunnen overnemen mits winst tegen Club Nxt, maar het verloor al voor de tweede keer in het eigen Regenboogstadion (0-1 voor de Bruggelingen van Nicky Hayen). Kwaliteit alleen is blijkbaar niet genoeg, coach Vincent Euvrard hamert op meer intensiteit. Men is geneigd te denken dat Waregem niet met het grootste vertrouwen naar Beveren komt zondag, maar tegenover die belabberde thuisreputatie staat dan weer dat het buitenshuis geen punten laat liggen. Dat wordt interessant zondag op de Freethiel (aanvang om 13.30 uur). Beerschot kwam thuis niet verder dan 0-0 tegen Oostende en alhoewel de Mannekens geen onvergetelijke indruk maken, kunnen zij mits winst van hun inhaalwedstrijd bij SL16, met 14 punten naast Patro op een gedeelde tweede plaats komen.
Sterk werk was er van Lierse Kempenzonen dat de wedstrijd in Anderlecht met 9 eindigde, maar er met die numerieke minderheid toch in slaagde tweemaal een achterstand op te halen (3-3). Dat is pas mentaliteit tonen! De jonkies van Genk hebben vast besloten een totaal andere gedaante te tonen dan vorig seizoen. Toen was het spelen voor behoud, nu doet het netjes mee bovenin en behaalde het een knappe 1-3 overwinning uit bij het lastige Dender.
Francs Borains moet even bekomen van zijn voortvarende competitiestart en moest thuis tegen Seraing een 0-2 nederlaag toestaan.
Vrijdagavond al kwamen Deinze en SK Beveren een brilscore overeen waarmee onze Leeuwen zichzelf tekort deden. Een ontgoochelend resultaat, maar geen ontgoochelende wedstrijd. Er werden voldoende kansen gecreëerd om een vlotte driepunter te wettigen en dat is jammer, want SKB had voor het eerst een sprongetje kunnen maken in de rangschikking. Slotsom van deze speeldag : boeiend is het wel, hoogstaand voorlopig niet en alhoewel de kloof naar de top voor SK Beveren nog behoorlijk groot is, een comeback naar de plaatsen die van belang zijn valt niet uit te sluiten en daarbij is het meegenomen dat Jong Genk en Club Nxt lekker meedraaien bovenin, want meedoen voor promotie is voor hun geen optie.

PVW.