StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* We zijn er vroeg bij!
Op zaterdag 4 november maakt SK Beveren de verplaatsing naar het Lisp. Het betreft sowieso een wedstrijd met combiregeling. Voor deze uitwedstrijd legt supportersclub Freethielvrienden Bornem een bus in. Wie interesse heeft om vanuit Bornem mee te rijden naar Lier kan zich vanaf nu per mail melden via info@freethielvrienden.be en wordt op een lijst gezet en ontvangt later de nodige gegevens van ons om de inschrijving te vervolledigen. Dit kan van belang zijn wanneer er een te grote vraag is en er onvoldoende plaatsen op de bus zouden zijn.

* KSK Beveren moet de rol bovenin lossen.
Zo opmerkelijk de prima start van KSKB, des te verrassend de vaststelling dat het voorlopig de rol moet lossen bovenin het klassement. Geert De Vreese weet er alles over en haalt voor ons zijn telraam boven.

KSK Beveren heeft zaterdagavond voor het eerst gelijk gespeeld dit seizoen.
Thuis tegen Doorslaar werd het 3-3. Nog voor het kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong toen de boomlange De Keersmaeker vrijstaand een hoekschop mocht binnenkoppen.
Beveren geraakte moeilijk aan kansen maar kwam tien minuten voor de pauze toch langszij via een own-goal.
Wie dacht dat Geelblauw zijn lesje had geleerd op de stilstaande fases kwam bedrogen uit, want net voor de rust mocht diezelfde De Keersmaeker ditmaal een vrije trap ongehinderd aan de tweede paal binnenknikken. Ruststand : 1-2.

Nog voor het uur kon Beveren echter de situatie volledig rechttrekken. Eerst scoorde Volckerick zijn vijfde competitietreffer en kort daarna werd diezelfde Volckerick buiten de grote rechthoek neergetrokken.
Tot ieders verbazing legde de scheidsrechter de bal op de stip en Van Lokeren liet deze buitenkans niet liggen.
Beveren leunde na die voorsprong achteruit en wisselde een spits voor een verdediger. Wat in de lijn der verwachtingen lag kwam dan ook uit. Bij het ingaan van de blessuretijd kregen ook de bezoekers een strafschop toegewezen en ook die werd niet gemist : 3-3, meteen de eindstand.
Beide ploegen schieten met dit gelijkspel niet veel op en tellen nu zeven punten en dat zijn er toch al acht minder dan de autoritaire leider Drongen, dat nog steeds het maximum telt, 15 op 15.
Volgende zondag trekt KSKB naar Denderhoutem, op zoek naar een driepunter.

En aansluitend op dit verslagje, maandag ontving ik van Geert een mail met daarin de mededeling dat KSK Beveren een einde had gemaakt aan de samenwerking met hoofdtrainer Kristof Smet en dit omwille van de tegenvallende resultaten van de voorbije weken en het matig spelniveau. Ook de T2 en keeperstrainer werden bedankt voor bewezen diensten. Tegen donderdag hoopt de club een nieuwe T1 aan te stellen. Kristof Smet behaalde in 2022 de titel met KSKB en loodste de club vorig seizoen naar de eindronde.

GDV & PVW