StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toffe kerel!
Zaterdag nam KSK Beveren het op tegen Doorslaar (3-3) in een wedstrijd die gevolgen zou hebben voor coach Kristof Smet, want hij werd begin deze week ontslagen. De wedstrijd tussen KSk Beveren en Doorslaar werd afgetrapt door oud-speler Yves Essende. Yves werd in 1992 door SK Beveren bij de toenmalige tweedeklasser KV Oostende opgehaald en is na zijn actieve voetbalcarrière in het Waasland blijven plakken. De ondertussen 55-jarige Congolees woont nog steeds in Sint-Niklaas.
Snelheid was niet het sterkste wapen van Essende, maar door zijn imposante gestalte wist hij met de kop toch regelmatig de weg naar de netten te vinden. In 42 matchen voor SK Beveren kwam hij 13 keer tot scoren voor de Freethielclub waarvan 9x in het kampioenenjaar. Velen zullen zich nog zijn doelpunt in de kampioenenmatch van 1997 op het veld van Turnhout herinneren (1-2). Wat een zalig gevoel was dat met overigens een scherp kantje achteraf voor Bert Dhont, want in het feestgedruis op de Freethiel na aankomst van de spelersbus, ontdekte hij later op de avond dat zijn koffer met de nodige persoonlijke spullen was gestolen.
Yves is tot op de dag van vandaag nog altijd een bijzonder sympathieke en vriendelijke gast. Ik kwam hem al meermaals tegen in Sint-Niklaas en, ofwel springt hij van de fiets om een babbeltje te maken, ofwel passeert hij luid toeterend met de wagen, stoppen aan het eerstvolgende verkeerslicht met het raam open en blijven verder babbelen zelfs als het weer groen wordt wat op zijn beurt uiteraard bijkomend getoeter oplevert van opgehouden bestuurders, maar daar liggen ze in Congo niet snel wakker van. Mooi mens die Essende wiens fiche geïnteresseerden altijd nog eens kunnen nalezen in de fichebak van oud-spelers op onze website, een meesterwerk overigens van Geert De Vreese die de voorbije weken bijzonder ijverig alle fiches in de mate van het mogelijke heeft geüpdate en door onze webmaster de komende weken beetje bij weetje worden aangepast.

PVW