StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zou koppigheid dan toch een prijs hebben?
Kampioen Antwerp zit in de hoek waar de klappen vallen, althans voor een ploeg die een titel te verdedigen heeft en ons land vertegenwoordigt in de Champions League. Woensdagavond zag het een comfortabele 2-0 voorsprong aan de rust nog omgebogen naar een 2-3 nederlaag tegen Shakhtar Donetsk. In de voorafgaande 3 competitiematchen (de wedstrijd in Barcelona meegerekend waren het er 4) kwam de Great Old zelfs niet tot scoren, ondanks de aanwezigheid van de vaak fel bejubelde Vincent Janssen. Geen slecht woord over de Nederlander die zonder twijfel zijn basisplaats verdient, maar hoe koppig kan men zijn om iemand als Michael Frey weg te laten kwijnen bij de beloften? Een maand geleden speelde hij met die beloften van Antwerp nog mee in een vriendschappelijk potje tegen provincialer KSK Beveren. Het is moeilijk om kwaliteiten te vergelijken en nogmaals, niet de minste afbreuk aan de mogelijkheden van Janssen, maar hard werken en regelmatig op de goeie plaats staan, die gaven zijn ook de Zwitser niet vreemd hoor! Het kan best zijn dat Michael niet van de gemakkelijkste is en eveneens over een flinke dosis koppigheid beschikt, maar zoals het nu loopt doet Antwerp aan kapitaalsvernietiging en zijn er enkel verliezers. Alhoewel, de bankrekening van Frey zal waarschijnlijk maandelijks nog altijd worden gespijsd met een bedrag waar de meesten onder ons alleen maar kunnen van dromen. Antoine, heb je het GSM-nummer nog van Frey om ons een fantastisch nieuwjaarscadeau te bezorgen?
O ja, aan de namen te oordelen zou men niet denken dat het over een wedstrijd van de Champions League gaat, maar toch is het zo. Nog woensdagavond namen Crvena Zvezda en Young Boys het tegen mekaar op. Voor de goede orde : de ploeg met de onuitspreekbare naam is het vroegere Rode Ster Belgrado waar Cherif Ndiaye sinds kort actief is. Cherif scoorde de 1-0 op voorzet van Boukari (ex-Gent), maar dat was niet voldoende voor de overwinning, want de wedstrijd eindigde op 2-2.

* Naamgenoot wordt opvolger bij KSK Beveren als hoofdtrainer.
Begin deze week werd Kristof Smet ontslagen als T1 van KSK Beveren. Gisteren donderdag werd de naam bekend van zijn opvolger en het is zijn naamgenoot Mathias Smet die hem zal opvolgen.
De 35-jarige Mathias Smet komt over van reeksgenoot Svelta Melsele.
Mathias was als jeugdspeler onder meer actief bij KSK Beveren en begon op zijn 23ste reeds aan zijn trainersloopbaan.
Hij was jeugdtrainer bij Beerschot-Wilrijk, Waasland-Beveren en Antwerp.
In oktober 2021 werd hij aangesteld als hoofdcoach bij Melsele. Vorig seizoen loodste hij Svelta naar een periodetitel en in het begin van dit seizoen kon hij met Melsele nog KSK Beveren uitschakelen in de beker van België.
Zijn eerste opdracht bij Beveren wordt nu zondag een uitwedstrijd tegen Denderhoutem.
Persoonlijke bedenking : ik vind het jammer dat men initiatief neemt om te gaan praten met trainers die op dat moment elders aan de slag zijn en dat terwijl er zoveel werkloze coaches staan te trappelen om die uitdaging te mogen aanvaarden. Het is absoluut geen verwijt naar KSKB, want het gebeurt overal, maar zonder de lokale gevoeligheden te kennen, ik ga er vanuit dat men bij Svelta niet happy is met die gang van zaken. Laatste vergelijkbaar voorbeeld waar ik mij enorm aan gestoord heb was Philippe Clement die begin december op een moment dat W-B aan een fantastisch seizoen bezig was, werd opgehaald door KRc Genk en tijdens de wintermercato ook nog eens Seck kwam roven.

PVW