StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB NIET DE AFFICHE WAAROP WE HADDEN GEHOOPT.

Zondagmiddag (aftrap 13.30 uur) staat SK Beveren - Zulte-Waregem op het menu en dat is toch een wedstrijd waar velen bij de publicatie van de kalender naar uitkeken. Waregem werd al meteen na de degradatie gebombardeerd tot titelfavoriet bij uitstek en die benadering werd extra kracht bijgezet kort daarna toen de clubleiding er in slaagde de sterkhouders Vormer, Vossen en Gano ook voor het lopende seizoen aan zich te binden. Een sterk signaal naar de entourage van Essevee waarvan velen overtuigd zijn dat het in de loop van het seizoen vruchten zal afwerpen, maar diezelfde entourage heeft ongetwijfeld de voorbije weken moeten vaststellen dat, zelfs in 1B, een team meer is dan 3 sterkhouders. Buitenshuis werd knap het maximum van de punten behaald, maar in het eigen Regenboogstadion is een 4 op 12 voor hun mogelijkheden ondermaats. Francs Borains (2-3), Dender (1-1) en Club Nxt (0-1) waren de gelukkigen die niet met lege handen vertrokken uit Waregem, maar ik kan mij nauwelijks voorstellen dat dit rijtje in de loop van het seizoen nog langer wordt. Wat in het voordeel pleit van de Oost-Vlamingen is dat in de opgesomde wedstrijden waarin punten werden gemorst, telkens een pak kansen om zeep werden geholpen en meestal ligt aan de basis daarvan kansen creëren en dat is vaak een gevolg van goed spelen. Een spitsenduo Vossen-Gano en toch zoveel kansen de nek omwringen, dat maakt het voetbalspelletje zo mooi en onvoorspelbaar. Ik heb wel zoiets van, als de motor echt een keer op toerental geraakt, is die niet meer te stuiten en laat ons vooral hopen dat dit ons morgen niet overkomt.

Ondanks het feit dat Zulte-Waregem al enkele gevoelige steken liet vallen (want dat zijn thuisnederlagen), staat het al bij al "tijdelijk" op amper 5 punten van leider Lommel, met daar tussenin nog het verrassende Patro Maasmechelen. Wat een contrast met SK Beveren dat met zijn 6 moeizaam verzamelde punten al 12 punten achterstand heeft op Lommel en toch ook al 7 op de nog steeds grootste titelkandidaat en dat is veel, héél veel. Dat maakt de opdracht voor morgen zeker niet gemakkelijker, wel duidelijker. Er moet gewonnen worden om nog een rol van betekenis te spelen waardoor de kloof met Waregem tot 4 punten zou worden herleid. En er is nog een tweede groot contrast : Zulte-Waregem scoorde al 15 keer in 7 matchen en doet daarmee 10 goals beter dan onze Leeuwen die overigens met een negatief doelsaldo kampen (-1).
Alhoewel SK Beveren wat mij betreft vorige vrijdag een zeer goeie match speelde in Deinze, zijn de meningen daarover toch meer verdeeld dan verwacht en dat is logisch, want niet-winnen remt nu eenmaal het enthousiasme af om een positief oordeel te vellen.
Wat zou het prettig zijn morgen opnieuw een ploeg te zien die er voor gaat en de nodige kansen bijeenvoetbalt, want als Essevee een mindere kant heeft, is het zijn defensie.

Ondanks zeer degelijk spel, veel goals en kleine achterstand op Lommel (mits winst in Beveren nadert het weer tot op 2 punten van Lommel), ontsloeg Zulte-Waregem reeds zijn coach en ook dat wijst op een sterk signaal van ambitie. Beveren en Waregem, het zijn 2 mooie provinciale clubs die alleen al omwille van hun schitterend verleden, en ook al gaat dat ver terug in de tijd, in eerste klasse horen te staan.

Patrick Van Wesemael.