StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Speeldag 8 van de CPL nabeschouwd.
Een lekker weertje, behoorlijke opkomst en 2 ploegen met een mooi verleden die graag en liefst zo snel als mogelijk hun verloren plaatsje in de JPL willen innemen, voldoende ingrediënten om afgelopen zondag een toffe voetbalnamiddag te verwachten op de Freethiel, maar dat werd het helaas voor de Beverse supporters allerminst. Gezien de positie van beide ploegen in de rangschikking was het sowieso geen topaffiche, maar er stond voldoende kwaliteit op het veld (spijtig genoeg merendeels bij de tegenpartij) om uit te kijken naar dit duel tegen Essevee. De eerste helft viel overigens best mee, al viel SKB te snel stil na de bal op de dwarsligger van Salech. "Gelukkig" werden er bij de bezoekers enkele keren foutieve keuzes gemaakt of de match had al vlug in een beslissende plooi gelegen. Teleurstellend was dat onze Leeuwen na rust geen antwoord hadden op het controlevoetbal van Waregem waardoor de tweede helft een maat voor niks werd. Waregem sluit weer aan bij de top en reken maar, ondanks enkele misstappen in eigen stadion, zal geen ploeg er in slagen stokken in de wielen te steken in de titelrace van Essevee. SK Beveren daarentegen kijkt inmiddels aan tegen een kloof van 8 punten voor plaats 6 en die ambitie (het hoofddoel lag trouwens enkele plaatsen hoger) mag in de koelkast in de hoop er dit seizoen nog uit te geraken. Bizar, maar onze enige overwinning tot nu toe werd behaald tegen rode lantaarn SL16 en dat is niet zo bemoedigend. En wat is er aan de hand met onze hoekschoppen? De schrik slaat ons om het lijf wanneer we een corner in ons voordeel krijgen, want binnen de paar seconden na het nemen daarvan, ontstaat een levensgrote kans voor de tegenstander.
Lommel behaalde een zuinige zege tegen SL16 (1-0), maar het creëerde voldoende kansen om een veel hogere score te claimen.
Fijn dat promovendus Club Luik zich op een overwinning van Lommel heeft genesteld en dat na een knappe overwinning bij het altijd lastige Patro Maasmechelen (0-2). Nieuwkomers die het goed doen, het wekt de nodige sympathie op en laten we niet vergeten, Club Luik is een club die nostalgie uitademt en mooi dat ze weer inzetten om terug te keren naar hun vroegere niveau.
En wat gezegd van onze volgende tegenstander Club Nxt (1-0 tegen Francs Borains). Vorig seizoen draaide het ons een lelijke toer door op speeldag 1 van de play-offs een pak slaag te verkopen (3-0). Het schudde SK Beveren daarmee wel wakker, maar ondanks een schitterende serie die daarna volgde, werd het einddoel (promotie) niet gehaald.
En ook Beerschot blijft in de luwte aanklampen en kan mits winst in de uitgestelde wedstrijd op het veld van SL16, tot op een puntje naderen van Lommel. Het kwam op achterstand bij Jong Genk, maar toen de Genkies met 10 verder moesten keerde de partij volledig (1-2).
Mooi werk van een coach die heel wat sterkhouders zag vertrekken, recent ook met blessureleed werd geconfronteerd en het o.a. met enkele afdankertjes van SKB moet stellen.
Lierse is in hetzelfde bedje ziek als SK Beveren. Een match winnend afsluiten lukt o zo moeilijk en dat was tegen Deinze niet anders (0-1).
Seraing ging thuis onderuit tegen Dender (1-3) met alweer een scorende Nsimb,. Ook Timmy Simons is goed bezig daar in de Denderstreek.
Er staat nu een interlandbreak voor de deur en die zal voor sommige ploegen zeer welkom zijn om te bezinnen, voor zij die in een goeie flo zitten komt die meestal wat ongelegen.
In de marge van dit overzichtje nog meegeven dat Vukotic werd opgenomen in het elftal van de week van de Duitse tweede klasse. Zijn team Wehen speelde 1-1 gelijk tegen Hamburg en Vuko nam de openngstreffer voor zijn rekening.

* Mathias Smet debuteert met klinkende uitzege.
Er zijn trainerswissels die pas na een tijdje effect hebben, maar bij sommigen is er sprake van onmiddellijk rendement. Soms is het effect ook snel uitgewerkt, net zoals er trainerswissels zijn die totaal geen impact hebben op de sportieve resultaten. Bij KSK Beveren heeft het aanstellen van Mathias Smet eind vorige week meteen voor een positieve impuls gezorgd. En bij wie kunnen we beter zijn om daarover meer te vernemen. Juist ja, Geert De Vreese weet er alles over.

De nieuwe coach Mathias Smet heeft zijn start bij KSK Beveren niet gemist. Geelblauw won zondagnamiddag met ruime 1-4 cijfers bij Denderhoutem. Beveren kwam halfweg de eerste helft op voorsprong via Volckerick, maar moest tien minuten later de gelijkmaker toestaan. Lang duurde de vreugde echter niet bij de thuisploeg want twee minuten later bracht Niels De Pauw Beveren weer op voorsprong : 1-2, ook de ruststand.
Halfweg de tweede helft zorgde nog maar eens Volckerick voor een veilige 1-3, reeds zijn zevende treffer van dit seizoen en in de blessuretijd zette de net ingevallen Pieren de kers op de taart : 1-4.
Beveren staat nu op de vijfde plaats op vijf punten van leider Drongen dat thuis verrassend de boot inging met zware 1-5 cijfers tegen Lembeke en de verplaatsing naar datzelfde Lembeke is de volgende opdracht voor geelblauw.

GDV & PVW