StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Rangen sluiten en weer met zijn allen achter de ploeg!
De 0-3 nederlaag tegen Waregem was zwaar en is best hard aangekomen bij de supporters. Helemaal onverwachts kwam ze natuurlijk niet, want de cijfertjes van ons klassement laten weinig aan duidelijkheid over. En het is omdat we supporter zijn en de herinneringen aan een schitterend pas afgelopen seizoen nog fris in het geheugen zitten, dat we het gemis aan datgene wat voetbal zo aantrekkelijk maakt (kansen, doelpunten, overwinningen), sterker dan normaal aanvoelen. Tevens is er het besef dat de vooropgestelde ambitie (promotie) nog voor half oktober heel ver weg is om niet te zeggen haast zeker onbereikbaar. Dat de clubverantwoordelijken ons nog altijd willen doen geloven dat, ondanks de slechte resultaten, die ambitie onverminderd is gebleven, lijkt mij niet ernstig ten opzichte van de supporters. Elke club maakt voor aanvang van een seizoen plannen en ik durf veronderstellen dat deze bij de meeste verenigingen anders verlopen dan voorzien en dat is geen schande, maar supporters verwachten realistische praat van een bestuur en ook al zijn er prettiger zaken om te brengen, rond de pot draaien is nog erger. Wat voor bijkomende ergernis zorgt is dat onze clubleiding "schijnbaar" bij de pakken blijft zitten en lijdzaam toekijkt. Geen enkel bestuur staat te trappelen om de coach en zijn gevolg te vervangen, maar andere opties zijn er voorlopig niet en laten we eerlijk zijn, welk elftal ook tussen de lijnen verschijnt, er valt helaas (op Deinze na) geen of nauwelijks verbetering waar te nemen, want wat zouden we graag daar melding van maken.
Anderzijds, hoe zeer ook Sk Beveren tot nu toe onder de verwachtingen presteert, we mogen niet vergeten de weinige lichtpuntjes niet uit het oog te verliezen, want zij kunnen hopelijk eerder vlug dan laat, een aanzet zijn naar betere tijden. Ik las in een statistiekje dat het doelkader al 7 keer voor SK Beveren de weg naar een doelpunt verhinderde. Zeker weten dat vorig jaar dit soort kansen binnen gingen en dat heeft niet altijd te maken met een gebrek aan kwaliteit, er bestaat ook zoiets als pech. Deinze was zo'n pechdag en wat als de kopbal van Salech tegen Waregem in de openingsfase een doelpunt had opgeleverd. We zullen het nooit weten natuurlijk, maar dat een voorsprong soms wonderen kan doen met een elftal, dat hebben we in het verleden meermaals ervaren, zelfs in een prachtig seizoen als dat van vorig jaar.
Het is voor ons allemaal op dit moment lastig de positieve pet uit de kast te halen en toch, alhoewel ik als geen ander besef dat de volgende wedstrijd in Roeselare tegen Club Nxt ongelooflijk moeilijk wordt, bekruipt mij nu reeds het gevoel, dit kan niet blijven duren, het zal ook eens meezitten. En al gebeurt het met meer geluk dan kunde, een klein vonkje kan volstaan om een vuur(tje) te ontwikkelen. Vorig seizoen boekte SK Beveren zijn eerste overwinning op het veld van Lommel. Ik zat op dat moment te genieten in Portugal. Nu is die eerste zege al binnen, maar op het moment dat we tegen Club Nxt aantreden, zal ik hopelijk evenveel genieten van op dat ogenblik de Spaanse zon. Voelen jullie mij al aankomen?

PVW.