StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Philippe Clement blijft rekruteren in spelers met een Bevers verleden.
Zelf bleef Philippe Clement niet lang op de Freethiel, maar dat hij een voorliefde heeft voor wie er een verleden had, zoveel is duidelijk en of het nu met een sportieve of medische achtergrond is, maakt niet uit. Het was enigszins een verrassing dat Johan Van Rumst en Jonas Ivens, Philippe Clement niet volgen naar het Schotse Glasgow Rangers. Officieel heet het dat het pakket waarmee Van Rumst en Ivens het moesten stellen, ontoereikend was om hier hun boel achter te laten, maar anderzijds kunnen we er niet omheen dat zelfs op de beste vorm van samenwerking na verloop van tijd een beetje sleet komt. Niet getreurd moet Philippe hebben gedacht, ze hadden daar in Beveren destijds een linkerpoot die ook wel wat kon ballen en een Brugs verleden heeft. En zo kwam hij terecht bij Stephan Van der Heyden die hij nog kent van toen ze samen in de sportieve cel van Blauw-Zwart zaten. Stephan, ondertussen ook al 54 lentes jong, was in het verleden nooit nadrukkelijk aanwezig op het voorplan, maar werkte eerder in de luwte van zover ik weet Cedomir Janevski als bekendste coach en ook die heeft weliswaar een kort Bevers verleden. Stephan was al werkzaam in landen die men niet onmiddellijk zou linken aan voetbal zoals Jordanië en India en dat mag vreemd lijken, maar voor wie hem wat beter kent is dat geen grote verrassing. Altijd de rust zelve en ook hobby's die compleet los staan van het immer drukke voetbalwereldje. Of het bijwonen door Ivens en Van Rumst van de wedstrijd tussen SK Beveren en Zulte-Waregem meer was dan een onschuldig bezoekje en eens goeiedag komen zeggen tegen voetbalvrienden van weleer, ook in het kamp van Waregem, het zou kunnen, maar de interesse is er zeker wel bij genoemde heren.

* KSKB laat eerste punten liggen onder nieuwe coach.
KSK Beveren heeft voor de tweede maal dit seizoen gelijkgespeeld. Uit bij Lembeke werd het een scoorloos gelijkspel en een vier op zes dus voor de nieuwbakken coach Mathias Smet. Zijn dubbele wissel halfweg de tweede helft om alsnog een driepunter te pakken kon niet meer baten. Voor de Beverse doelman Van Goethem het tweede clean-sheet van dit seizoen en het is ook de tweede keer dat Beveren dit seizoen niet wist te scoren.
Geelblauw schiet met dit gelijkspel niet echt veel op en blijft op de zesde plaats staan met vijf punten achterstand op de nieuwe leider Borsbeke, want Drongen leed zijn tweede opeenvolgende nederlaag. Volgend weekend staat er voor geelblauw een thuiswedstrijd tegen het Gentse Destelbergen geprogrammeerd. Wil Beveren zijn ambities waarmaken is een zege tegen deze middenmoter best welkom.

PVW & GDV.