StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Ook speeldag 9 wordt interessant.
De interlandbreak is achter de rug en het was er helaas een die we ons om niet-sportieve redenen nog lang zullen heugen. Na zulke kwalijke gebeurtenis is het moeilijk de overgang te maken naar de bespreking van een volgende speeldag in de CPL, maar het is spijtig genoeg de harde realiteit.
Op vrijdag is het uitkijken nar het duel tussen 2 ploegen die het beter doen dan wellicht zijzelf en anderen hadden verwacht. Beerschot-Lommel is een interessante affiche waarin de thuisploeg echt een schitterende zaak kan doen als het wint.
Diezelfde avond nemen de middenmotors Deinze en Jong Genk het tegen mekaar op. Een driepunter biedt perspectief op het verlaten van die wat grijze zone.
De eerste wedstrijd op zaterdag is er een tussen 2 ploegen die een stuk beter hadden gehoopt dan hun klassement momenteel weergeeft. De RSCA Futures mogen thuis SL16 bekampen en als de Brusselaars aan het langste eind trekken, halen ze de buik van het klassement. In dat geval blijven de jonkis van Standard in het bezit van de rode lantaarn. Ook Lierse en Seraing hebben dringend nood aan een overwinning om hun rangschikkng wat op te poetsen. Seraing begon met een 4 op 6, maar dat was bijkbaar iets te hoog gegrepen. Met Waregem-Luik staat er een topper op het programma en dat is vooral voor promovendus Luik dat ook de topschutter van de reeks in zijn rangen heeft, een mooi compliment.
Dender en Oostende nemen de middagwedstrijd van zondag voor hun rekening. Timmy Simons tegen Stijn Vreven, twee Limburgers die niet willen weten van verliezen. Om 16 uur begint SK Beveren in Roeselare aan een bijzonder lastige uitwedstrijd tegen het aangenaam verrassend Club Nxt dat voorlopig met voorsprong de beste is van de 4 deelnemende beloftenploegen. Afhankelijk van de voorafgaande resultaat kan Club Nxt in theorie, alleen, samen met Waregem en eventueel Lommel op kop van het klassement komen. Een trio aan de leiding met 19 punten, het zou weer eens iets anders zijn. Aan het scenario van verlies in Roeselare mogen we niet denken, want in dat geval lijkt mij de chaos op de Freethiel compleet en het laatste vooruitzicht op een acceptabel klassement hopeloos. We hebben dit seizoen nog weinig wedstrijden om ons aan op te trekken, maar de voorbije 2 verplaatsingen naar Beerschot en Deinze waren zeker niet onze minste matchen en behoorde winst tot de mogelijkheden, al was een nederlaag op 'T Kiel ook een optie geweest.
Francs Borains en Patro Maasmechelen mogen zondagavond de negende speeldag afsluiten. De mannen van Stijn Stijnen (Patro) zullen zich ongetwijfeld willen revancheren voor de onverwachtse thuisnederlaag tegen Club Luik op de vorige speeldag.
Pakt SK Beveren zijn eerste uitzege (nog maar de tweede van het seizoen in dat geval), of zakt het dieper weg in het moeras van de CPL, we duimen voor de eerste optie!

PVW.