StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Droevig nieuws vanuit Noorwegen.
Woensdagavond ontving ik een mailtje van Geert De Vreese met wel heel spijtig nieuws over een oud-speler van KSK Beveren. Een speler die werd ontdekt door onze club toen in Europees verband het Noorse Valerengen en KSKB Beveren in een dubbele confrontatie tegenover mekaar stonden en de speler in kwestie indruk maakte bij onze selectieheren op dat moment.
Toen ik het mailtje van Geert ontving en de naam las, knipperde meteen een fel licht waarom ik deze speler altijd zal blijven heugen. Geert vertelt hierna waarom en uiteraard vinden jullie in onze fichebak van oud-spelers een uitgebreidere kennismaking met Egil Johansen, want hij is het die ons veel te vroeg heeft verlaten.

Vorige maand op 19 september is oud-KSK Beverenspeler Egil Johansen overleden. Egil leed sinds vorig jaar aan de vreselijke ALS-spierziekte en is daar dus uiteindelijk ook aan gestorven.
Egil was een Noorse voetballer die tijdens de winterstop van het seizoen 1987-1988 door KSK Beveren werd gehuurd van Valerengen. Beveren verkeerde toen in acuut degradatiegevaar en Egil zou daarna meer dan een duit in het zakje doen bij het uiteindelijke behoud van geelblauw.
Hij beleefde met Beveren op 28 februari 1988 een schitterende zondagnamiddag in de thuispartij tegen Waregem. Geelblauw won de partij met 3-0 door drie doelpunten van Egil, allemaal na de rust en in een tijdspanne van nauwelijks 20 minuten.
Egil speelde in totaal negen competitiewedstrijden voor KSK Beveren en vertrok halfweg april 1988 terug naar zijn vaderland.
Egil Johansen werd amper 61 jaar oud.

GDV & PVW