StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB OP ZOEK NAAR REVANCHE VOOR SCHANDLEIJK VERLIES.

Veel steken heeft SK Beveren vorig seizoen niet laten vallen, maar op een aantal belangrijke momenten gaf het niet thuis. Zo o.a. werd er in Molenbeek een keer verloren en gelijkgespeeld, maar vooral de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen Club Nxt op de eerste speeldag van de play-offs, was er één met kwalijke gevolgen. Nadien zou een fantastische serie volgen, maar het kwaad was geschied, want door dit verlies werd SKB genoodzaakt om op de zevende speeldag van die play-offs met niets minder tevreden te zijn dan een overwinning, maar het bleef steken op 1-1.

Voor het tweede opeenvolgend jaar is Nicky Hayen goed bezig om van Club Nxt de beste van de 4 beloftenploegen te maken. Meer zelfs, het opzet van de CPL om de beloftenploegen op termijn spelers te laten proeven/doorstromen naar de eerste ploeg, werd bij Blauw-Zwart met glans gehaald (Romeo Vermant en enkele ploegmaats konden vorig en dit seizoen al eens proeven van de Jupiler Pro League). In het klassement kan Club Nxt vandaag mits winst naast Waregem op kop van de rangschikking komen en in die luxesituatie kwam het vorig seizoen nooit. De moeilijkheidsgraad voor de wedstrijd van deze namiddag voor SK Beveren mag duidelijk zijn.

Wat mij betreft hoeft Wim De Decker straks geen voorbespreking te houden met zijn mannen. In theorie zijn de meeste voetballertjes van Club Nxt beter dan de onze en dus moet er gezocht worden naar een compensatie. Gaan en blijven gaan is een optie en ja, dat impliceert mogelijkheden voor de tegenstander, maar een tweede pechdag zoals die in Deinze lijkt mij onwaarschijnlijk. En dat de mannen met ervaring eens opstaan om het goeie voorbeeld te geven ten opzichte van die jonge en onervaren gasten bij Blauw-Zwart. Bateau, Wuytens, Filipovic, Coopman, Verstraete, Limbombe, dat is bijna een halve ploeg aan ervaring en gooi die in de strijd. Natuurlijk zullen ze niet allemaal spelen, maar het is aan de coach om die keuzes te maken. En wat de theorie vooraf betreft voor de spelers : ik zou alle spelers voor aanvang van de match in de kleedkamer een copy geven van het klassement in de CPl zoals dat er deze morgen uitzag en in principe zou dat moeten volstaan om door een muur te lopen. Blijven we op de voorlaatste plaats staan of komt er onderin een hergroepering met meedere ploegen die 9 punten hebben, omstreeks 18 uur zullen we daarop meer zicht hebben. Daarom deze oproep voor spelers en technische staf : maak de blamage voor de supporters niet groter dan ze nu al is???

Patrick Van Wesemael.