StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Orihuela geen onbekende voor SK Beveren.
Vorige week genoten onze webmaster en ikzelf van een weekje Costa Blanca, om precies te zijn Orihuela. Telkens we een uitstapje maakten met de wagen passeerden we het schitterend trainingscomplex van San Pedro Del Pinatar waar SK Beveren al enkele keren een winterstage doorbracht. Meestal speelt het tijdens zo'n oefenstage een of meerdere oefenpotjes en vorig seizoen speelde SK Beveren tijdens de winterstop tegen de ploeg van Orihuela, een vijfdeklasser die ook in het geel-blauw speelt. Onze Leeuwen wonnen met 2-3 na goals van Taofeek Ismaheel, Lucas Ribeiro Costa en Thierno Barry. Wie anders dan Rudi Beck bezorgde mij dit leuk weetje.

* KSK Beveren behaalt ruime zege tegen Destelbergen.
KSK Beveren heeft zaterdagavond een verdiende 3-0 thuisoverwinning behaald tegen Destelbergen, alhoewel die cijfers toch wel wat te zwaar uitvielen voor de niet onaardig voetballende bezoekers.
Daarmee pakt de nieuwbakken coach Mathias Smet een mooie zeven op negen met daarbij twee uitwedstrijden.
Er was nogal wat bekend volk bij Destelbergen. Zo is Chris Janssens daar de T1, stond Nfor in de spits en zat Doumbia op de bank. Chris Janssens was jarenlang speler bij het ondertussen vergane Sporting Lokeren en voetbalde later ook nog bij Westerlo. De reeds 37-jarige Nfor van zijn kant speelde onder andere bij AA Gent en Zulte-Waregem.
Bij de Beverse supporters zal zeker een belletje rinkelen bij het horen van de naam Kassim Doumbia.
De ondertussen 33-jarige Belgische Malinees belandde in 2011 bij Waasland-Beveren waarmee hij in 2012 promoveerde naar de hoogste afdeling. Doumbia speelde als centrale verdediger uiteindelijk een 40-tal competitiewedstrijden bij Waasland-Beveren en verliet in 2014 de Freethiel.

De wedstrijd zelf dan. De eerste doelkans was meteen een doelpunt. Via een mooie persoonlijke actie van De Schepper werd het net voor het kwartier 1-0. Verder doelgevaar viel er in de eerste helft niet meer te noteren tot de bezoekers net voor de pauze toch dichtbij de gelijkmaker kwamen via een schot buitenkant paal. In de tweede helft probeerden de Gentenaars wel de bakens te verzetten maar aan echte doelkansen kwamen ze niet, ook al omdat de Beverse defensie pal stond. Aan de overkant miste Van Osselaer onbegrijpelijk de veilige 2-0, maar gelukkig brak dat niet zuur op voor geel-blauw. Het was tenslotte Volckerick die tien minuten voor tijd alle twijfels wegnam : 2-0.
Diezelfde Volckerick scoorde in blessuretijd ook nog de overdreven 3-0, meteen zijn negende competitietreffer.
Door de nederlaag van Borsbeke is Drongen opnieuw leider in de eerste provinciale. KSK Beveren stijgt naar een gedeelde vierde plaats op vier punten van de leider.
Volgend weekend wacht Beveren een moeilijke partij uit bij het tweede geklasseerde Munkzwalm, maar eerst speelt KSKB nog een Europese wedstrijd. Nu donderdag ontvangt geelblauw immers het Noorse FC Oslo en dit in het kader van de Fenix-trophy. Aftrap om 20.45u.

GDV & PVW