StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toch nog even midweeks nagenieten.
De Negende speeldag zit er op en voor het eerst behoorde SK Beveren, samen met Beerschot, tot de winnaar van het weekend. De Mannekens hielden in eigen huis leider Lommel met 2-1 in bedwang en hebben nog een wedstrijd tegoed, uit bij hekkensluiter SL16. Als deze inhaalmatch, hetzij achter de groene tafel, hetzij op de rechthoek met dezelfde kleur, wordt gewonnen, staat het aan de leiding. Geen idee wanneer een uitspraak in deze zaak wordt verwacht, maar de prestatie van Andreas Wieland en zijn mannen is bijzonder knap en buiten verwachting.

Winnen bij een kandidaat-koploper, 3 goals maken en een clean-sheet, wie had dat tot afgelopen zondag 16 uur voor mogelijk gehouden? De perfecte wedstrijd was het nog lang niet, maar we hebben wel antwoord gekregen op de vraag tot wat de huidige spelerskern in staat is. We wisten al dat een kwaliteitsvergelijking met vorig seizoen uit den boze is, maar dat we tot beter in staat zijn dan wat tot nu toe werd gebracht, daar heb ik nooit aan getwijfeld. Een kwestie van de juiste keuzes maken! Het vierde clean-sheet van het nog prille seizoen bewijst dat we achterin over voldoende potentieel beschikken om een opendeur te vermijden, want daar zijn we desondanks toch al enkele keren dichtbij geweest omwille van een systeem waarvan de spelers zelf niet wisten wat van hun wordt verwacht. Gevolg, &ecuteén goeie bal van de tegenstander volstond om de centrale as van onze ploeg kinderlijk eenvoudig uit te spelen.
Op het middenveld is Louis Verstraete bezig aan zijn beste seizoen en dat heeft ongetwijfeld te maken met het gespaard blijven van blessures. De tandem die hij vormt met Everton Luiz is een doeltreffend wapen voor onze ploeg. De achillespees van het elftal blijft het aanvallend compartiment. Tegen Club Nxt werd voor het eerst dit seizoen driemaal gescoord en toegegeven, ik dacht dat dit ons in het huidige seizoen niet zou lukken, maar de 3 doelpunten werden wel gemaakt door een verdediger, een middenvelder en jawel ook een aanvaller, maar dat was op strafschop. Hoop doet leven en een remonte moet ergens beginnen, maar zaterdag tegen Francs Borains en ook op 4 november in Lier, wordt bevestiging verwacht van het mooi resultaat tegen Club Nxt. Tussendoor op woensdag 1 november wacht een ontspannen bekermatch op de Freethiel tegen Westerlo. Indien ik mocht kiezen, geef mij maar een 6 op 6 de komende 2 competitiewedstrijden en eervol het bekertornooi verlaten zoals vorig seizoen tegen de Great Old.

Nog op de negende speeldag was Club Luik dichtbij een brilscore in Waregem, maar opnieuw Zinho Gano besliste daar anders over. Waregem staat voor het eerst dit seizoen op de plaats waar het zo graag wil eindigen. Benieuwd hoe de mannen van Euvrard zullen omgaan met deze nieuwe situatie. Deinze neemt na 3-2 winst tegen Jong Genk zijn positie binnen de top6 weer in, terwijl Patro Maasmechelen na een 0-0 op het veld van Francs Borains tot net onder die streep is gezakt. Oostende pikte met het nodige geluk een puntje mee in Dender (1-1), maar een tikkeltje meeval is op alle niveaus welkom. De 1-0 van Lierse tegen Seraing was daar ongetwijfeld zeer welkom en door het 3-0 verlies van sL16 in Anderlecht, zakken de beloften van de Rouches nog wat dieper in het moeras.

PVW.