StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ONDANKS ALLES, OKTOBER TOCH AFSLUITEN MET EEN BEETJE KLEUR.

We hebben een prachtige zomer en nazomer achter de rug, maar op sportief vlak vielen de maanden augustus, september tot half oktober, zwaar tegen. Pas afgelopen zondag werd de tweede overwinning van het seizoen opgetekend en na 9 speeldagen is dat veel te weinig voor een ploeg die de ambitie koestert (of is het inmiddels koesterde geworden) om haar promotiedroom te realiseren en het format voor dit seizoen in 1B bood daarvoor de nodige opties (de nrs 1 en 2 promoveren rechtstreeks en in het beste geval nog een derde ploeg uit 1B (winnaar van barragewedstrijden tegen een team uit de JPL).

Voor een ploeg in sportieve crisis is een overwinning zoals die van het voorbije weekend tegen een kandidaat-leider een geweldige opsteker, maar evengoed niet meer dan dat. De cijfers waren duidelijk, maar waar het de afgelopen weken af en toe tegen zat (Deinze en de beginfase tegen Waregem, kopbal op de lat toen het nog 0-0 stond), zat het de eerste helft in Roeselare zeker niet tegen met de nodige credits voor Reus en zijn defensie. Daardoor bleef de vroege treffer van Bateau in tact en ons geluk kon niet op toen Geusens op slag van rust een Brugs geschenk stijlvol uitpakte. De 0-3 halfweg de tweede helft bracht de bevestiging dat de ontwikkelingen in de eerste de ploeg goed hadden gedaan.

De thuismatch tegen Francs Borains is weer een heel ander verhaal. Vorige speeldag was Club Nxt favoriet (echt wel) en de rol van underdog was blijkbaar op ons lijf geschreven. Die onverwachtse winstpartij en de onszelf toegekende favorietenrol, zijn er verantwoordelijk voor dat de hele Beverse entourage om bevestiging smeekt tegen het Francs Borains van gewezen W-B-coach Arnaud Mercier. De Henegouwers hadden de eer om in het openingsweekend voor een heuse stunt te zorgen door topfavoriet Waregem in eigen huis een lelijke hak te zetten (1-3). De promovendus ging nog even door op het elan van de match in Waregem en leek op een probleemloos seizoen af te stevenen, maar ondertussen is de motor af en toe wat aan het sputteren gegaan. De ploeg drijft vooral op de routiniers Teddy Chevalier en Clément Taimont en dat zijn gasten van goudwaarde voor een onervaren spelersgroep. SK Beveren is de Henegouwers tot op een puntje genaderd in het klassement en gezien onze tegenvallende start, zullen de fans vanavond met niets minder dan een driepunter tevreden zijn. In dat geval lonkt stilaan de middenmoot en met op dat moment slechts 10 van de 30 wedstrijden gespeeld, komt er een schemerlichtje aan het einde van de tunnel in zicht.

Oktober met een tweede opeenvolgende overwinning afsluiten, het zou een hoopvolle basis kunnen zijn voor een mooie maand november. We zijn de sleutels van de kast met missers, nederlagen en ontgoochelingen kwijt en in de nieuwe is alleen maar plaats voor positivisme, maar spelers en technische staf moeten wel voor de eerste vulling zorgen. Tot vanavond op de Freethiel!

Patrick Van Wesemael.